Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Καϊλή: Επιμένει στην αθώωσή της – Τη Μεγάλη Πέμπτη κρίνεται αν θα αποφυλακιστεί

Δημοσιεύθηκε

στις

Τη Μεγάλη Πέμπτη θα εξεταστεί το νέο αίτημα αποφυλάκισης της Εύας Καϊλή, δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να ομολογήσει αδικήματα που δεν έχει διαπράξει.

«Ποτέ δεν πρόκειται να ομολογήσω αδικήματα που δεν έχω διαπράξει, ακόμα και αν με κάνουν κομμάτια» δήλωσε στον ΑΝΤ1, τέσσερις ημέρες πριν την επόμενη ακρόαση της από τις Βέλγικες Αρχές και μετά την απόφαση να αποφυλακιστεί ο συγκατηγορούμενος και θεωρούμενος «εγκέφαλος» του Qatar Gate, Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, επισημαίνοντας πως αισθάνεται φανερά αδικημένη.

«Στο ερχόμενο δικαστικό συμβούλιο θα δώσουμε μάχη για να αποδείξουμε την αναξιοπιστία του Παντσέρι. Θα έχουμε ισχυρά νεότερα στοιχεία που θα επιβεβαιώνουν ότι η Εύα Καϊλή είναι αθώα. Η ίδια αν και ψυχολογικά φορτισμένη, επιμένει κατηγορηματικά στην αθωότητα της» αναφέρει ο συνήγορός της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, τονίζοντας πως «αισθάνεται ένα αίσθημα αδικίας βλέποντας τους πρωταγωνιστές να είναι ελεύθεροι, να είναι στο σπίτι τους και η Εύα Καϊλή που δίνει μάχη για την αθωότητα της να είναι μέσα. Είναι μια προκλητική αντινομία την οποία διακρίνουμε στο ποινικό βελγικό σύστημα».

«Η αποφυλάκιση του Παντσέρι είναι προϊόν συναλλαγής, δέχτηκε να πει ψέματα κατά της Ευας Καϊλή και το αντάλλαγμα ήταν να αφεθεί ελεύθερος. Αυτός που είναι αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης. Γιατί εγκληματική οργάνωση υπάρχει αλλά δεν συμμετέχει σε αυτήν η κυρία Καϊλή» αναφέρει ο κ. Δημητρακόπουλος.

Υπενθυμίζεται πως εκτός φυλακής, με βραχιολάκι, βρίσκεται και ο σύντροφος της και στενός συνεργάτης του Παντσέρι, Φραντσέσκο Τζιόρτζι. Και οι δυο άνδρες φέρονται να έχουν συνεργαστεί με τις βέλγικες αρχές με αντάλλαγμα την αποφυλάκιση τους υπό όρους αλλά και μια πιο ευνοϊκή ποινική μεταχείριση.

Οργή από τον δικηγόρο της Καϊλή

Την αγανάκτησή του εξέφρασε ο Βέλγος δικηγόρος της Σβεν Μαρί, ως εκπρόσωπος της Εύας Καϊλή για την υπόθεση του Qatargate, δηλώνοντας εξοργισμένος από την απόφαση της βελγικής δικαιοσύνης να αφήσει ελεύθερο με βραχιολάκι τον Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι του φερόμενου ως «εγκεφάλου» της πολύκροτης υπόθεσης χρηματισμού από το Κατάρ.

«To πιο εξοργιστικό, αηδιαστικό και απίστευτο πράγμα είναι ότι ο κύριος Παντσέρι είναι εκτός φυλακής γιατί, ελπίζω να κάθεστε, έχει κατάθλιψη. Και είπε επίσης πως έχει πρόβλημα και με τα μάτια του. Όντως και θα είμαι σκληρός τώρα. Εχω πρόβλημα με τη μέση μου, έχω πρόβλημα με τα πάντα. Αυτός δεν μπορεί να είναι λόγος», δήλωσε ο Βέλγος δικηγόρος μιλώντας στον ΣΚΑΪ ξεκαθαρίζοντας ουσιαστικά πως αυτοί δεν μπορεί να είναι λόγοι αποφυλάκισης ενός ανθρώπου που μεθόδευσε μια υπόθεση τέτοιας έκτασης.

Ο έμπειρος δικηγόρος καταγγέλλει ότι η Εύα Καϊλή δέχεται πιέσεις και αποκαλύπτει ότι την επόμενη Πέμπτη (σ.σ.: Μ. Πέμπτη), οπότε είναι προγραμματισμένη η ακρόαση της Ελληνίδας πρώην αντιπροέδρου του ευρωκοινοβουλίου, θα ζητήσει από τους Βέλγους δικαστές να αφήσουν ελεύθερη την πελάτισσά του, όπως έγινε και με όλους τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους στην υπόθεση Qatargate.

Τόνισε δε πως θα είναι πολύ σκληρός και προκλητικός απέναντι στους δικαστές, διότι είναι απογοητευμένος από τον τρόπο που κινήθηκαν οι βελγικές αρχές.

«Σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις του κ. Παντσέρι, πολύ αμφιβάλλω για το αν λέει την πραγματικότητα και όλη την αλήθεια για όλους. Κατάφερα την περασμένη εβδομάδα να δω όλες τις βιντεοσκοπημένες ανακρίσεις του κ. Παντσέρι. Σίγουρα στο τέλος του χρόνου λέει ότι η κ. Ευα Καϊλή έχει διαφθαρεί», προσθέτει και καταγγέλει πιέσεις προς την ελληνίδα ευρωβουλευτή:

«Η κ. Καϊλή έχει ανακριθεί περισσότερες από 20 ώρες τις τελευταίες δύο εβδομάδες από την αστυνομία. Ήταν σε θέση να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις. Δεν τους αρέσει αυτό. Γιατί; Γιατί αυτές δεν είναι οι απαντήσεις που θέλουν. Και έτσι αυτό σημαίνει ότι το ένταλμα σύλληψης κατά της κ. Καϊλή δεν είναι τίποτα άλλο από ένα ένταλμα σύλληψης υπό πίεση. Ποια είναι η πίεση; Ότι δεν βγαίνεις από τη φυλακή, αν δεν ομολογήσεις».

Σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα «Le Soir» που αποκάλυψε πρώτη την υπόθεση, η προφυλάκιση της Εύας Καϊλή παρατάθηκε κατά δύο μήνες, με απόφαση του Εφετείου Βρυξελλών για φερόμενες πράξεις εγκληματικής οργάνωσης, διαφθοράς και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Για την ιστορία, η Εύα Καϊλή είχε παρουσιαστεί ενώπιον του Εφετείου στις 28 Φεβρουαρίου, ζητώντας από τότε την αποφυλάκισή της με ηλεκτρονικό «βραχιολάκι».


Ροή ειδήσεων

Advertisement