Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πήγε «άκλαυτη»-Καταστροφική η χθεσινή ημέρα για το Πατρινό εμπόριο λόγω των κλειστών δρόμων στο κέντρο

Δημοσιεύθηκε

στις

Καταστροφική ήταν η χθεσινή ημέρα για τους Πατρινούς εμπόρους, καθώς το κέντρο της πόλης ήταν απροσπέλαστο από το πρωί μέχρι και το μεσημέρι, εξαιτίας αθλητικής διοργάνωσης.

Η Κυριακή των Βαΐων που παραδοσιακά αποτελεί την πρεμιέρα του πασχαλινού εορταστικού ωραρίου, δίνοντας «ώθηση» στην τοπική αγορά, δυστυχώς, όπως αναφέρει και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών, Κώστας Ζαφειρόπουλος «πήγε άκλαυτη». Ο

πρόεδρος κάνει λόγο για φιάσκο, μεταφέροντας τις έντονες διαμαρτυρίες των συναδέλφων του, οι οποίοι εξαιτίας των κλειστών δρόμων και του κυκλοφοριακού «εμφράγματος» δεν μπόρεσαν να δουλέψουν, ενώ αρκετοί αναγκάστηκαν να κλείσουν πρόωρα τα καταστήματά τους.
«Αυτό που συνέβη είναι αδιανόητο. Πριν από μέρες συγκάλεσαν όπως μάθαμε μία σύσκεψη κι αντί να καλέσουν τον Εμπορικό Σύλλογο της Πάτρας, κάλεσαν τον «εμπορικό σύλλογο του ιστορικού κέντρου» που είναι «φάντασμα».

Όταν ενημερωθήκαμε για τη διεξαγωγή του ημιμαραθώνιου μας διαβεβαίωσαν πως οι αγώνες θα διεξάγονταν στην παραλιακή και θα έχουν ολοκληρωθεί λίγο μετά τις 11 το πρωί και έτσι ελπίζαμε πως η αγορά θα λειτουργούσε κανονικά. Αντ’ αυτού όλοι οι κεντρικοί δρόμοι έκλεισαν από τις 8 το πρωί έως τη 1.30 το μεσημέρι με αποτέλεσμα το κέντρο να είναι αποκομμένο και απροσπέλαστο», ανέφερε ο κ. Ζαφειρόπουλος, επισημαίνοντας ότι ο Εμπορικός Σύλλογος δεν είναι ενάντια σε τέτοιες διοργανώσεις, αρκεί όμως να διασφαλίζεται η ομαλή λειτουργία της πόλης.
Μάλιστα, ο κ. Ζαφειρόπουλος που έγινε αποδέκτης σφοδρών διαμαρτυριών από τους συναδέλφους του, μετέβη στην πλατεία Γεωργίου προκειμένου να ζητήσει την επίσπευση των αγώνων και την αποκατάσταση της κυκλοφορίας, όμως όπως δήλωσε, δεν κατάφερε να βρει κάποιον από τους διοργανωτές.
«Υπήρχαν πολλά καταστήματα που είχαν προγραμματισμένα ραντεβού με πελάτες τους, αρκετοί από τους οποίους διαμένουν εκτός Πατρών και επέλεξαν την Κυριακή για να τακτοποιήσουν τις δουλειές τους. Δυστυχώς έφυγαν άπραγοι, ενώ δεχτήκαμε παράπονα πως ούτε οι ίδιοι οι εμποροϋπάλληλοι δεν κατάφεραν να φθάσουν εγκαίρως στη δουλειά τους, λόγω των κλειστών δρόμων», τόνισε ο κ. Ζαφειρόπουλος
Έντονη ήταν και η διαμαρτυρία του πρώην προέδρου, Γιώργου Ρώρου, ο οποίος επεσήμανε πως «κάποιοι αποφάσισαν για μας χωρίς εμάς, σημαντικό είναι ότι αποκλείονται από τον ημιμαραθώνιο έμποροι, εμποροϋπάλληλοι μάλλον δεν έχουμε δικαιώματα για την Περιφέρεια. Αφού τελείωσε στις 2 μ.μ πήγαν να φάνε ήσυχοι ότι έπραξαν το καθήκον τους αφήνοντας μια έρημη πόλη, καθώς αρκετά εμπορικά έκλεισαν…».
ΤΟ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΗΣ Μ. ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Oι έμποροι περιμένουν από σήμερα τόνωση της αγοραστικής κίνησης, με παιδιά να έχουν και σε αυτές τις γιορτές την τιμητική τους.
Το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων για τη Μεγάλη Εβδομάδα είναι το εξής:
Μ. ΔΕΥΤΕΡΑ 9.00 – 14.00, 17.30 – 21.00
Μ. ΤΡΙΤΗ 9.00 – 14.00, 17.30 – 21.00
Μ. ΤΕΤΑΡΤΗ 9.00 – 14.00, 17.30 – 21.00
Μ. ΠΕΜΠΤΗ 9.00 – 21.00
Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13.00 – 19.00
Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ 10.00 – 15.00
ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΑΣΧΑ και ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΣΧΑ ΑΡΓΙΑ.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement