Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Οικονόμου σε ΣΥΡΙΖΑ για κόμμα Κασιδιάρη: Θέλει μαχαιροβγάλτες, φασίστες και νεοναζί στη Βουλή; Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια

Δημοσιεύθηκε

στις

Να απαντήσει ευθέως ο ΣΥΡΙΖΑ τι θα πράξει με τη συμπληρωματική ρύθμιση που φέρνει στη Βουλή η κυβέρνηση κάλεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Ερωτηθείς σχετικά από το newsbeast.gr, ο κ. Οικονόμου είπε; «Πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αφήσει τα πολλά λόγια, τις υπεκφυγές και την ασάφεια γύρω από το ζήτημα αυτό. Είναι υπέρ του να αποτραπεί σε εγκληματική οργάνωση με τον οποιονδήποτε μανδύα να συμμετέχει στην εκλογική διαδικασία; Ναι ή όχι; Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να τοποθετηθεί και στη Βουλή και απέναντι στην ελληνική κοινωνία. Θέλει να συμμετάσχουν οι μαχαιροβγάλτες, οι φασίστες, οι νεοναζί οι εγκληματίες, οι ακροδεξιοί στις εθνικές εκλογές; Ναι ή όχι;»

Και συνέχισε: «Εδώ που είμαστε τώρα, η ασάφεια, οι υπεκφυγές, τα μεγάλα λόγια, το να πετάει την μπάλα στην εξέδρα, δε βοηθούν. Ίσα – ίσα, θυμίζουν άλλες σκηνές από το παρελθόν. Την ίδια στιγμή που δε βρίσκονταν αίθουσες για να γίνει η δίκη της Χρυσής Αυγής, βρίσκονταν άκρη για να διαμορφωθούν κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες στη Βουλή για την ψήφιση του εκλογικού νόμου. Είναι ώρα ομόθυμα το πολιτικό σύστημα να υψώσει το ανάστημά του, να θωρακίσει τους θεσμούς και να αποτρέψει τις εγκληματικές οργανώσεις μέσα στα όρια του συντάγματος, η ελληνική δικαιοσύνη από τη συμμετοχή στις εθνικές εκλογές. Να αφήσουν τα μεγάλα λόγια και την ασάφεια και να απαντήσουν: είναι υπερ του να αποκλειστούν από τη συμμετοχή στις εθνικές εκλογές οι καταδικασμένοι για συμμετοχή και δράση σε εγκληματική οργάνωση; Όλα τα υπόλοιπα είναι απολύτως περιττά».

Κανένα σχόλιο για την παραίτηση Τζανερίκου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κληθείς να σχολιάσει την παραίτηση του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου κ. Χρήστου Τζανερίκου είπε ότι δεν έχει να σχολιάσει κάτι αλλά πρόσθεσε ότι η θητεία του έληγε σε δυο μήνες. «Δεν υπάρχει οποιαδήποτε παρέμβαση της κυβέρνησης στο έργο της δικαιοσύνης πουθενά», τόνισε.

Μάλιστα κληθείς να επιβεβαιώσει ή όχι αν υπήρξε συνάντηση του κ. Γεραπετρίτη με τον κ. Τζανερίκο και άρα παρέμβαση της κυβέρνησης, ο κ. Οικονόμου απάντησε: «Δεν υπάρχει καμία παρέμβαση της κυβέρνησης στο έργο της δικαιοσύνης. Είναι έξω από το αξιακό μας πλαίσιο και την λογική μας περί διάκρισης των εξουσιών. Είναι σαφές ότι στο πλαίσιο της συγκεκριμένης νομοθετικής πρωτοβουλίας και επειδή υπάρχουν δικονομικά ζητήματα λειτουργίας του δικαστηρίου η κυβέρνηση είχε μια διαβούλευση με την ηγεσία του Αρείου Πάγου. Η κυβέρνηση θεσμικά ενημέρωσε και υπήρξε διαβούλευση με την ηγεσία του Αρείου Πάγου για το πλαίσιο της πρωτοβουλίας μας. Αυτό που σας είπα είναι ότι η κυβέρνηση επειδή υπήρχαν ζητήματα δικονομικής λειτουργίας είχε συνάντηση με την ηγεσία του Αρείου Πάγου».


Ροή ειδήσεων

Advertisement