Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Ξύπνησε το 11χρονο παιδί που είχε διασωληνωθεί μετά από ατύχημα με το ποδήλατο που οδηγούσε

Published

on

Το 11χρονο παιδί κερδίζει τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής του, στην Πάτρα. Ο Ανδρέας Ηλιάδης και οι συνεργάτες του, κατάφεραν να ξυπνήσουν τον ανήλικο τραυματία και ενημέρωσαν τους γονείς του…

Το παιδί υποβλήθηκε τη Μεγάλη Δευτέρα σε 6ωρη χειρουργική επέμβαση και αμέσως μετά διασωληνώθηκε στην εντατική. Οι γιατροί του νοσοκομείου στην Πάτρα επιχείρησαν το πρωί και κατάφεραν να ξυπνήσουν το μικρό αγόρι. Διαπίστωσαν πως ο οργανισμός του ανταποκρίνεται στα ερεθίσματα και εκτιμούν ότι τα δύσκολα έχουν περάσει. Όπως είπαν στους γονείς η ζωή του γιου τους, δεν διατρέχει πλέον κίνδυνο.

Ευχάριστα είναι τα νέα για τον 11χρονο παιδί, που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στην Πάτρα μετά από σοβαρό τραυματισμό του με ποδήλατο. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, οι γιατροί ξύπνησαν το παιδί, το οποίο ήταν διασωληνωμένο και η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία, όπως διαπίστωσαν οι γιατροί που το παρακολουθούν. Στο πλευρό του 11χρονου βρίσκονται από την πρώτη στιγμή οι γονείς του.

Το παιδί μεταφέρθηκε αρχικά τη Μεγάλη Δευτέρα στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας με πολλαπλά τραύματα και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Έγινε αμέσως εισαγωγή στο χειρουργείο που διήρκεσε έξι ώρες. Ειδικοί αγγειοχειρούργοι από το Γενικό Νοσοκομείο «Ο Άγιος Ανδρέας» αποκατέστησαν με μοσχεύματα την αρτηρία ενώ το πολύωρο χειρουργείο συνέδραμαν και ορθοπεδικοί.

Η ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών κλήθηκε να υποστηρίξει το τραυματισμένο παιδί, το οποίο παρακολουθούν ο εντατικολόγος Ανδρέας Ηλιάδης και τους συνεργάτες του.

Το παιδί τραυματίστηκε όταν κάνοντας ποδήλατο σε περιοχή του Μεσολογγίου έχασε τον έλεγχο και “καρφώθηκε” σε μάντρα, με αποτέλεσμα να υποστεί πολλαπλά τραύματα.

in.gr

Ροή ειδήσεων

Advertisement