Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Διεθνή

Ιταλία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω μεταναστευτικού- Πάνω από 300% η αύξηση στις ροές

Δημοσιεύθηκε

στις

Η ιταλική κυβέρνηση, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, αποφάσισε την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης, διάρκειας έξι μηνών, για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού και του προσφυγικού.

Παράλληλα, διατέθηκαν πέντε εκατομμύρια ευρώ για την αντιμετώπιση του ζητήματος. «Κάναμε όλοι μας δεκτή την πρόταση του υπουργού Εσωτερικών, Ματέο Πιαντεντόζι, με την επίγνωση ότι πρόκειται για ένα σοβαρό φαινόμενο, το οποίο παρουσιάζει τεράστια αύξηση, ακόμη και κατά ποσοστό του 300%», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία και την θάλασσα, Νέλο Μουζουμέτσι.

Όπως γράφει ο ιταλικός Τύπος, με την κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα μειωθούν οι διάφορες γραφειοκρατικές διαδικασίες, με ιδιαίτερη αναφορά στα κέντρα παραμονής των μεταναστών και προσφύγων, αλλά και σε επιτάχυνση των διαδικασιών ταυτοποίησης, και στις διαδικασίες που αφορούν τους επαναπατρισμούς.

Παράλληλα, όπως έκαναν γνωστό πηγές της κυβέρνησης Μελόνι, πρόκειται να υπάρξει ουσιαστική συμμετοχή σε διάφορες πρωτοβουλίες της Πολιτικής Προστασίας και του Ιταλικού Ερυθρού Σταυρού.

Σχεδόν 1.000 μετανάστες έφτασαν στη Λαμπεντούζα μέσα σε 24 ώρες

Σύμφωνα με επίσημα δεδομένα που παρουσιάστηκαν εχθές, σχεδόν 1.000 μετανάστες έφτασαν στο ιταλικό νησί Λαμπεντούζα μέσα σε διάστημα 24 ωρών. Συνολικά 974 άνθρωποι, ανάμεσά τους πολλά παιδιά, έφτασαν στο νησί με 26 πλοιάρια, διευκρίνισε καλά ενημερωμένη πηγή, ενώ πρόσθεσε ότι αναμένονται και άλλα σκάφη.

Μετά το Σαββατοκύριακο το κέντρο υποδοχής μεταναστών του νησιού είναι υπερπλήρες. Το κέντρο είναι σχεδιασμένο για την υποδοχή λιγότερων από 400 ανθρώπων και ήδη έχουν φτάσει εκεί 1.883.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ροή ειδήσεων

Advertisement