Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

ΑΠΟΨΗ: Θυμόμαστε τον Άλκη

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Ένας ακόμα άνθρωπος παλεύει για τη ζωή του στα Γιάννενα, μετά από δολοφονική επίθεση με οπαδικά κίνητρα. Και πριν μερικές μέρες, ένα άλλο σοβαρό επεισόδιο οπαδικής βίας σημειώθηκε έξω από το Εφετείο Πατρών.

Και την ίδια ώρα, αυτοί που κυρίως θα έπρεπε να προφυλάσσουν το ποδόσφαιρο γιατί είναι το δικό τους «προϊόν, το πλημμυρίζουν με τοξικότητα, με ανακοινώσεις ή και πράξεις που αποδεικνύουν πως ο «χουλιγκανισμός» υπάρχει σε όλα τα επίπεδα του ποδοσφαίρου και όχι μόνο μεταξύ των οπαδών.

Από το… νέφος της τοξικότητας διαχωρίζουμε μόνο τους ποδοσφαιριστές, που ακόμα και εν μέσω μεγάλων εντάσεων, φροντίζουν να διατηρούν τη ψυχραιμία και τον επαγγελματισμό τους. Όλοι οι άλλοι άνθρωποι του ποδοσφαίρου, με τον ένα ή άλλο τρόπο, εμπλέκονται σε ένα απογοητευτικό – για κάθε πραγματικό φίλαθλο – «γαϊτανάκι» υψηλών ντεσιμπέλ.

Δεν θα θυμηθούμε τη… Θάτσερ και αυτά που έκανε κάποτε στο αγγλικό ποδόσφαιρο, γιατί επί της ουσίας, ο αγγλικός χουλιγκανισμός ποτέ δεν σταμάτησε. Σταμάτησε μόνο να βρίσκεται εντός γηπέδων. Και εμάς, δεν μας νοιάζει μόνο η «βιτρίνα». Μας νοιάζει η ουσία. Μας νοιάζει να μπορεί ο κάθε φίλαθλος να φοράει το κασκόλ και τη μπλούζα της αγαπημένης του ομάδας χωρίς να φοβάται για τη ζωή του. Μας νοιάζει να μπορούν οι φίλαθλοι όλων των ομάδων να πηγαίνουν σε όλα τα γήπεδα και το ποδόσφαιρο να ξαναγίνει αυτό το ξεχωριστό δίωρο που προσφέρει χαρές και λύπες, αφορμές ακόμα και για «πειράγματα» μεταξύ φίλων. Αλλά μέχρι εκεί…

Χρόνια και χρόνια τώρα, μιλάμε και για τις ευθύνες του κράτους και των κυβερνήσεων. Όμως, ακόμα και οι κυβερνήσεις, κάπου σηκώνουν ψηλά τα χέρια και παύουν να ασχολούνται όταν οι ίδιοι οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου αδιαφορούν για την ποιότητα του «προϊόντος» και νοιάζονται μόνο για τις μεταξύ τους αντιπαλότητες.

Ειλικρινά, δεν βλέπουμε κάποια λύση σε όλο αυτό. Θυμόμαστε μόνο τον Άλκη. Τη ζωή που χάθηκε τόσο άδικα, όπως και όλα όσα έγιναν και ακούστηκαν μετά. Όμορφα λόγια, όμορφες πρωτοβουλίες που… χάθηκαν στον «δρόμο». Κανένας δεν πήρε το μάθημα; Κανένας δεν κατάλαβε; Τι να πεις… Απογοήτευση!

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement