Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023
Connect with us

Ελλάδα

Αυγενάκης: Πρότεινα Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο για το Μουντιάλ 2030

Δημοσιεύθηκε

στις

Ενα από τα σενάρια που κυκλοφορεί τον τελευταίο χρόνο είναι αυτό της κοινής διοργάνωσης του Μουντιάλ 2030 από Ελλάδα, Αίγυπτο και Σαουδική Αραβία, με τον Λευτέρη Αυγενάκη να αναφέρεται σε αυτό με δηλώσεις του, τονίζοντας ότι έχει προτείνει την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο για να γίνουν αγώνες εκεί.

Αναλυτικά όσα είπε ο υφυπουργός Αθλητισμού στον ΣΚΑΪ…

«Όντως έχουμε ξεκινήσει μια συζήτηση με τις δυο αυτές χώρες για την προετοιμασία διεκδίκησης μιας τέτοιας διοργάνωσης, αλλά ωστόσο έχουμε ακόμη δρόμο να διανύσουμε».

Για το αν έχει υπάρξει επίσημη διεκδίκηση του Μουντιάλ: «Δε σας κρύβω ότι έχουμε θέσει στο τραπέζι αρκετούς προβληματισμούς για θέματα τα οποία ξεπερνούν τον αθλητισμό, όπως είναι ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι συνθήκες εργασίας, η στάση της Σαουδικής Αραβίας στην πρόσφατη ενεργειακή κρίση. Παρ’όλα αυτά όμως, λειτουργούμε παράλληλα προσεκτικά, χωρίς υπερβολές και χωρίς να έχουμε καταλήξει και να είμαστε έτοιμοι να ανακοινώσουμε επίσημη διεκδίκηση».

Για τις πόλεις που μπορούν να φιλοξενήσουν αγώνες: «Από πλευράς μου έχουν “πέσει” στο τραπέζι τρεις πόλεις της Ελλάδας που μπορούν να φιλοξενήσουν αγώνες, εφόσον κατατεθεί η διεκδίκηση από τις τρεις αυτές χώρες. Αυτές είναι το Ηράκλειο, η Θεσσαλονίκη κι η Αθήνα. Εφόσον προχωρήσει το project, το Παγκρήτιο Στάδιο θα ανακαινιστεί πλήρως, ώστε να είναι ένα σύγχρονο στάδιο, ικανό να φιλοξενήσει αγώνες Μουντιάλ. Αλλά ξεκαθαρίζω ότι έχουμε πολύ δρόμο ακόμη μέχρι να καταλήξουμε και να καταθέσουμε το φάκελό μας και να είναι ένα κοινό αίτημα».

Για το πώς προέκυψε αυτή η τριάδα χωρών: «Υπάρχει ενδιαφέρον διαχρονικό από τους Άραβες, και από το Κατάρ, αλλά και από τη Σαουδική Αραβία, για να έρθουν πιο κοντά με την Ευρώπη. Κι ένας τρόπος που επέλεξαν είναι μέσω του αθλητισμού. Είναι αισθητή πλέον η στρατηγική την οποία έχουν εφαρμόσει τα τελευταία χρόνια. Κάπως έτσι ξεκίνησε η συζήτηση. Δεν έχει κλειδώσει τίποτα. Δεν έχει κατατεθεί φάκελος υποψηφιότητας. Είμαστε μια ομάδα που δουλεύει γι’αυτό, αλλά που όμως θέλουμε πολύ δρόμο ακόμη».

Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement