Connect with us

Ελλάδα

QatarGate – Εύα Καϊλή: «Αποφυλάκιση χωρίς περιορισμούς» θα ζητήσουν οι δικηγόροι της

Published

on

Στην φυλακή για το σκάνδαλο QatarGate παραμένει η Εύα Καϊλή , ενώ στις 13 Απριλίου αναμένεται να βρεθεί ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου ώστε να αποφασιστεί εάν τελικά θα αποφυλακιστεί.

Σε συνέντευξή του στο Euronews ο Βέλγος δικηγόρος της Εύας Καϊλή Σβεν Μαρί επιμένει στην αθωότητά της κατηγορουμένης και αναφέρει ότι μαζί με τον Έλληνα δικηγόρο της, Μιχάλη Δημητρακόπουλο, θα ζητήσουν την αποφυλάκισή της χωρίς περιορισμούς.

«Η κ. Καϊλή έχει ανακριθεί εδώ και δύο εβδομάδες για παραπάνω από 15 ώρες. Απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις και σε όλες τις κατηγορίες των ανακριτών», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Σβεν Μαρί.

«Περιπτώσεις όπως της κ. Καϊλή θεωρούνται τρόπαιο ή σύμβολο, όπως στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου όπου ένας ποδοσφαιριστής σηκώνει το Κύπελλο», αναφέρει χαρακτηριστικά ο δικηγόρος και στην συνέχεια επισημαίνει «μου κάνει εντύπωση που ένας δολοφόνος που σκοτώνει κάποιον με έξι σφαίρες στο κεφάλι, αποφυλακίζεται ύστερα από τέσσερις μήνες ενώ η κ. Καϊλή, μετά από τέσσερις μήνες, δεν έχει αποφυλακιστεί».

«Η κ. Καϊλή δεν πρόκειται να δραπετεύσει στην Ελλάδα και να μην επιστρέψει. Σε κάθε περίπτωση, μεταξύ Ελλάδας και Βελγίου υπάρχει συμφωνία έκδοσης. Η κ. Καϊλή δεν ξέρει πώς να εξαφανίσει τα λεγόμενα στοιχεία, δεν ξέρει πώς να έρθει σε επαφή με άλλους ανθρώπους που μπορεί να την έχουν κατηγορήσει, όπως για παράδειγμα με τον κ. Παντσέρι».

Τέλος, ο Σβεν Μαρί αναφέρει ότι «η κ. Καϊλή, σε αυτό το σημείο, έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, οπότε δεν ξέρει πώς να ξαναρχίσει, δεν ξέρει αν υπάρχουν εγκλήματα ή αδικήματα που έχει διαπράξει, δεν ξέρει πώς να ξεκινήσει από την αρχή. Έτσι, σήμερα, θα ήταν απόλυτη θλίψη αν παραμείνει στη φυλακή».

Ροή ειδήσεων

Advertisement