Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

ΑΠΟΨΗ: Να «ακουστούν» οι νέοι

Δημοσιεύθηκε

στις

Πάνω από 400.000 νέα παιδιά, ηλικίας 17-20 ετών, θα έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν για πρώτη φορά στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Δεν ξέρουμε πόσα από αυτά τα παιδιά θα ασκήσουν το δικαίωμά τους, εμείς πάντως ευχόμαστε και ελπίζουμε να το κάνουν όλοι ή τουλάχιστον οι συντριπτικά περισσότεροι.

Και όχι μόνο για αναγκάσουν εκείνους που λένε πως «οι νέοι δεν ενδιαφέρονται για την πολιτική» να σιωπήσουν, αλλά γιατί θέλουμε – και όλοι πρέπει να θέλουν – να «ακούσουμε» τη φωνή και την άποψη των νέων ανθρώπων, να αφουγκραστούμε το δικό τους «μήνυμα».

Έχει πολύ μεγάλη σημασία να «ακούσουμε» τα παιδιά που μεγάλωσαν και τελείωσαν (ή τελειώνουν) το σχολείο, βιώνοντας μία κοσμοϊστορική κρίση όπως ήταν η πανδημία. Να καταλάβουμε τι σκέφτονται, τι θέλουν και τι απορρίπτουν, τα «παιδιά της τηλεκπαίδευσης» και των lockdown. Τι θέλουν να μας πουν τα παιδιά που είναι ή ετοιμάζονται να γίνουν φοιτητές, για τα Πανεπιστήμια. Όπως και τα παιδιά που ενδεχομένως θα κληθουν να μπουν πιο γρήγορα στην αγορά εργασίας όπως αυτή διαμορφώνεται στις σημερινές συνθήκες της παγκόσμιας ανασφάλειας.

Ροή ειδήσεων

Advertisement