Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Εύα Καϊλή: «Σκέφτηκα να τελειώσω το μαρτύριο – Δεν θα επιστρέψω στην Ελλάδα εάν δεν αθωωθώ» λέει σε συνέντευξή της

Δημοσιεύθηκε

στις

Έπειτα από τέσσερις μήνες στις φυλακές Χάρεν του Βελγίου, με την κατηγορία για συμμετοχή της στο σκάνδαλο διαφθοράς Qatar Gate, η Εύα Καϊλή επέστρεψε στο σπίτι της με ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

Λίγο πριν την αποφυλάκισή της, η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου μίλησε για πρώτη φορά δημόσια. Σε συνέντευξή της στο «Βήμα της Κυριακής» αναφέρθηκε στο διάστημα που πέρασε στις φυλακές.

«Όταν πληροφορήθηκα σε τι κατηγορίες εφέρετο ότι συμμετείχε ο σύντροφός μου και πατέρας της κόρης μου, κατέρρευσε όλη μου η ύπαρξη, χάθηκε ξαφνικά ο κόσμος όλος. Έγινα χίλια κομμάτια. Μετά ήλθε η απόλυτη απομόνωση και απόρριψη από τους πάντες, τους συναδέλφους μου στην Ευρωβουλή, τον πολιτικό κόσμο στην πατρίδα μου, τους φίλους, τους γνωστούς. Ήταν σαν να μην υπήρξα. Βρέθηκα στην φυλακή, μακριά από την κόρη μου με μόνη συντροφιά την ελπίδα ότι αυτό που ζω είναι ψευδαίσθηση. Παραμιλούσα, φώναζα “είμαι αθώα”, αλλά οι τοίχοι και τα κάγκελα δεν ακούν» ανέφερε αρχικά.

«Είναι αλήθεια, μπορώ να το πω, πέρασαν στιγμές που σκέφτηκα να τελειώσω μόνη μου το μαρτύριο της εκκωφαντικής μοναξιάς. Δείλιασα, δεν το έκανα, η σκέψη της κορούλας μου δεν με άφηνε, με στήριζε, μου έδωσε νόημα να σηκωθώ, να πολεμήσω για να αποδείξω ότι είμαι αθώα, για να μην ντρέπεται η κόρη μου για εμένα. Να μην ντρέπεται η κόρη μου για εμένα. Αυτός ο σκοπός με κρατάει ζωντανή, με βοηθάει να είμαι στα συγκαλά μου» συμπλήρωσε η Εύα Καϊλη.

Για την επιστροφή της στην Ελλάδα υποστήριξε: «Αν αποτύχω να πείσω τη βελγική Δικαιοσύνη ότι είμαι αθώα, δε θα επιστρέψω ποτέ στην πατρίδα μου, θα ντρέπομαι να κοιτάξω στα μάτια τους ανθρώπους που έχω συμπορευθεί από μαθήτρια του Λυκείου μαζί τους».

Εύα Καϊλή: Ποια η σχέση της με τον Φραντσέσκο Τζιόρτζι

Όπως έχει γίνει γνωστό, η Εύα Καϊλή δεν θα μένει στο ίδιο σπίτι με τον σύντροφό της και επίσης κατηγορούμενο για το σκάνδαλο Qatar Gate, Φραντσέσκο Τζιόρτζι. Σύμφωνα με το MEGA, η μεταξύ τους σχέση δεν έχει επηρεαστεί και φαίνεται να είναι άριστη. Η Εύα Καϊλή θεωρεί ότι ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι δεν την πρόδωσε και ότι δεν είπε κάτι εναντίον της στις ανακριτικές Αρχές, όπως ανέφεραν δημοσιεύματα. Εξακολουθεί να θεωρεί ότι ο Αντόνιο Παντσέρι χειραγωγούσε και εκμεταλλεύτηκε τον σύντροφό της.

Η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν πρέπει να έχει καμία επαφή με τους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο, άρα και με τον Τζιόρτζι, ωστόσο μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά, κλήσεις οι οποίες θα καταγράφονται. Όσο για την κόρη τους, ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι θα μπορεί να την βλέπει στο διαμέρισμα που μένει.

Ροή ειδήσεων

Advertisement