Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Εκπαίδευση

Πότε ανοίγουν τα σχολεία μετά το Πάσχα και πότε κλείνουν για τις εκλογές

Δημοσιεύθηκε

στις

Καθώς ήδη μετράμε… αντίστροφα για την Κυριακή του Πάσχα και τις εκλογές 2023, πολλοί είναι αυτοί που αναζητούν πότε ανοίγουν τα σχολεία μετά τις γιορτές, και πότε κλείνουν ξανά για τις εκξλογές.

Οι διακοπές το Πάσχα για τους μαθητές διαρκούν δύο εβδομάδες στα δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια και πανεπιστήμια.

Τα σχολεία έκλεισαν την Παρασκευή πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα, και θα ανοίξουν μετά το Πάσχα, στις 24 Απριλίου 2023.

Με τις εκλογές 2023 να έχουν οριστεί για την Κυριακή 21 Μαϊου 2023, τα σχολεία που θα λειτουργήσουν και ως εκλογικά κέντρα θα μείνουν κλειστά για 2 μέρες.

Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης έχει ανακοινώσει ότι τα σχολεία θα είναι κλειστά την Παρασκευή πριν τις εκλογές και την Δευτέρα μετά τις εκλογές. «Τα σχολεία θα είναι κλειστά λόγω των εκλογών στις 19 και 22 Μαΐου» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Πότε ολοκληρώνονται τα μαθήματα σε Γυμνάσια και Λύκεια

Στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης (ΦΕΚ) αναφέρονται αναλυτικά οι ημερομηνίες λήξης των μαθημάτων σε Γυμνάσια και Λύκεια για το σχολικό έτος 2022 – 2023.

Σύμφωνα με την απόφαση, ορίζεται ως ημερομηνία λήξης:

α. Των ημερησίων και εσπερινών Γυμνασίων, Γυμνασίων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, και Γυμνασίων των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων – Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) της χώρας, η 30ή Μαΐου 2023, ημέρα Τρίτη.

β. των ημερησίων και εσπερινών Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, Λυκείων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης και Λυκείων των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων – Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) της χώρας, η 18η Μαΐου 2023, ημέρα Πέμπτη.


Ροή ειδήσεων

Advertisement