Τρίτη 16 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

ΥΠΟΙΚ: Πώς υποχώρησε θεαματικά το χρέος μειώνοντας 50 έμμεσους και άμεσους φόρους

Δημοσιεύθηκε

στις

Με μειώσεις φόρων ήρθε τελικά το 2021 και 2022 η θεαματική μείωση χρέους, που εντυπωσίασε ακόμα και το ΔΝΤ. Κόντρα σε όλους και σε όλα, με φόντο τη θύελλα στις αγορές και την παγκόσμια Οικονομία, στην Έκθεση του για τις δημοσιονομικές εξελίξεις παγκοσμίως (Fiscal Monitor), το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κατατάσσει την Ελλάδα στην 1η θέση διεθνώς για τη ραγδαία μείωση του εξωτερικού δημοσίου χρέους της κατά 23,3 ποσοστιαίες μονάδες το 2022.

Ωστόσο η επιτυχία της χώρας είναι ακόμα μεγαλύτερη, αφού προβλέπει ότι από 212,4% του ΑΕΠ που είχε φτάσει το χρέος το 2022, φέτος θα πέσει στο 166%, δηλαδή μείωση 46,4 ποσοστιαίων μονάδων σε μια διετία!

Το εντυπωσιακό δεν είναι απλώς ότι όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που μετά από την τεράστια ύφεση και το άλμα υπερδανεισμού παγκοσμίως λόγω πανδημίας, όλα τα κράτη προσπαθούν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα.

Το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ίσως ότι οι επιδόσεις που καταγράφει το ΔΝΤ για τη χώρα μας, ήρθαν… με μειώσεις (και όχι με αυξήσεις) σε 50 έμμεσους και άμεσους φόρους, εισφορές ή κρατήσεις!

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ροή ειδήσεων

Advertisement