Connect with us

Παναχαϊκή

Γκολ, θέαμα και λάθη! – Η Παναχαϊκή άφησε δύο βαθμούς στην έδρα της, καθώς ήρθε ισόπαλη 2-2 με την Ηλιούπολη

Published

on

Μπορεί η Παναχαϊκή να χάρηκε που σημείωσε δύο γκολ μέσα στην έδρα της, ωστόσο έφυγε από το γήπεδό της έχοντας στο… στόμα της «πικρή γεύση», καθώς άφησε δύο βαθμούς, μιας και ήρθε ισόπαλη 2-2 με την Ηλιούπολη για την 20ή αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ 2.

Έφτασε λοιπόν η κοκκινόμαυρη ομάδα τις πέντε ισοπαλίες μέσα στην Αγυιά και θα μπορούσε να είχε «καθαρίσει» τον αγώνα εάν οι παίκτες της δεν… σπαταλούσαν τις ευκαιρίες. Παράλληλα οι δύο ομάδες έκαναν τόσα λάθη, με αποτέλεσμα να έρθει ό,τι ήρθε…

ΠΗΡΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΕΤΑ ΤΟ 15ο ΛΕΠΤΟ!

Παναχαϊκή και Ηλιούπολη στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης «κακοποίησαν» το ποδόσφαιρο, καθώς οι 22 ποδοσφαιριστές νόμιζαν ότι «λειτουργούν με μπαταρία», οπότε έπρεπε κάποιος να τους… σπρώξει. Ουδείς το έπραξε έως το 16ο λεπτό -έως τότε δεν υπήρξε φάση- με τον Τσαφταρίδη της Ηλιούπολης να στέλνει την μπάλα άουτ, ενώ πέντε λεπτά αργότερα (21ο) το σουτ του Φρίμπονγκ επίσης πέρασε άουτ. Η Παναχαϊκή αντεπιτέθηκε και στο 23ο λεπτό, ο Μυτίδης με κεφαλιά μετά από σέντρα του Τοπάλ πέτυχε το 1-0.

Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και δύο λεπτά αργότερα (25ο) ο Φρίμπονγκ βρέθηκε απέναντι από τον Κολοβούρη, με τον τερματοφύλακα της Παναχαϊκής να του λέει «όχι». Όμως μια του… κλέφτη, δυο του… κλέφτη, ο Άντο στο 29ο λεπτό βρήκε τον Βασιλείου, αυτός βρέθηκε απέναντι από τον Κολοβούρη και με ψιλοκρεμαστό πλασέ ισοφάρισε σε 1-1. Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν «στροφές» μετά την ισοφάριση και στο 35ο λεπτό, το σουτ του Βάρκα έξω από την περιοχή πέρασε ελάχιστα άουτ από την εστία της Παναχαϊκής, στο 40ό το σουτ του Βασιλείου πέρασε επίσης άουτ, ενώ στο 43ο το σουτ του Φρίμπονγκ ευτυχώς αποκρούστηκε από τον Κολοβούρη.

Η κοκκινόμαυρη ομάδα μετά την «καταιγίδα» ευκαιριών που δέχτηκε, αντέδρασε και θα μπορούσε να είχε πάρει το προβάδισμα εάν ο Γιάννης Μπουρλάκης στο 44ο λεπτό, μόνος απέναντι από τον γκολκίπερ της Ηλιούπολης Περιστερίδη δεν έστελνε την μπάλα άουτ.

«ΠΛΗΡΩΣΕ» ΤΗΝ ΑΔΡΑΝΕΙΑ

Στην επανάληψη η Παναχαϊκή απάντησε στις ευκαιρίες της Ηλιούπολης, όμως δεν μπόρεσε να σκοράρει με τους Κοντοχρήστο (47ο, 50ό), Σίλβα (61ο), Χαντί (68ο), τελικά «χάρηκε» στο 74ο λεπτό, όταν ο τερματοφύλακας της Ηλιούπολης Περιστερίδης έδωσε «δώρο» στην κοκκινόμαυρη ομάδα, όταν έχασε την μπάλα μετά από γύρισμα του Τριμμάτη μέσα στην περιοχή του, ο Μπουρλάκης είχε ακολουθήσει τη φάση κι η Παναχαϊκή έκανε το 2-1, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα (78ο) ο Σίλβα πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι ο Μπουρλάκης στο 84ο λεπτό θα τελείωνε τον αγώνα, δεν σκόραρε και η Παναχαϊκή «πλήρωσε τα λάθη της», καθώς στο 88ο λεπτό ο Χέμπερτ βρέθηκε σε θέση βολής και ισοφάρισε για την Ηλιούπολη σε 2-2, σκορ που έμελλε να είναι και το τελικό.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Ι. Βογιατζής): Κολοβούρης, Σίλβα (82΄Παπαχρονόπουλος), Τσακμάκης, Τοπάλ (89΄Στασινόπουλος), Μυτίδης (89΄Ζυγκερίδης), Ρουγκάλας, Μπουρλάκης, Χαντί, Λινάρδος (69΄Τριμμάτης), Κοντοχρήστος (69΄Λιοφάγος), Κωνσταντακόπουλος.

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ (Ν. Παντέλης): Περιστερίδης, Βάρκας, Άντο (72΄Γεωργιάδης), Χέμπερτ, Φριμπόνγκ, Γκοτσούλιας, Μπαξεβάνος (86΄Ανδρέου), Μουριέλ, Βασιλείου (60΄Κωστόπουλος), Τσαφταρίδης, Βοσνακίδης.

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ: «Βάρος στα νέα παιδιά»

Ο Γιάννης Βογιατζής είναι ένας προπονητής ο οποίος δίνει ευκαιρίες στους νέους ποδοσφαιριστές. Εξάλλου αυτό το έχει αποδείξει και σε συλλόγους που έχει αγωνιστεί στο παρελθόν.

Στο παιχνίδι με την Ηλιούπολη ο νεαρός τεχνικός έδωσε την ευκαιρία σε νεαρούς ποδοσφαιριστές και σίγουρα θα δώσει περισσότερο χρόνο συμμετοχής σε αυτούς που πραγματικά το αξίζουν.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης ο κοκκινόμαυρος τεχνικός που και αυτός έκανε το ντεμπούτο του ως πρώτος προπονητής δήλωσε: «Υποδεχτήκαμε μια καλή ομάδα, που ερχόταν από σερί νικών, σε αντίθεση με εμάς που προερχόμασταν από αρνητικά αποτελέσματα. Προσπαθήσαμε για τη νίκη και τελικά βρεθήκαμε ισόπαλοι.

Από σήμερα θα ρίξουμε λίγο περισσότερο βάρος στα νέα παιδιά. Στόχος μας είναι να αξιολογήσουμε όλο το υπάρχον ρόστερ, για να μπορέσουμε να οργανώσουμε καλύτερα την επόμενη μέρα. Ξεκινήσαμε αυτή τη διαδικασία με σκοπό όμως συγχρόνως να παίρνουμε και θετικά αποτελέσματα. Κάποιες φορές θα έρθουν, κάποιες ίσως όχι.

Σήμερα είχαμε κάποια καλά διαστήματα. Προχωράμε βήμα-βήμα, μέρα-μέρα σε αυτό το πρότζεκτ, χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα αλλάξει κάτι στον ήδη επιτυχημένο κορμό των ποδοσφαιριστών μας».

 

Ευκαιρίες στους μικρούς!

Έπρεπε να έχει το γενικό πρόσταγμα ο Γιάννης Βογιατζής για να πάρουν λεπτά συμμετοχής οι «πιτσιρικάδες» της Παναχαϊκής Στασινόπουλος, Λιοφάγος και Παπαχρονόπουλος σε επίσημο παιχνίδι, αφού με την παρουσία του Σούλη Παπαδόπουλου, δεν έπαιζαν.

Ο Λιοφάγος (φωτό) έπαιξε αρκετά λεπτά αφού αντικατέστησε τον Κοντοχρήστο στο 69’ της συνάντησης και βασικά έκανε το επίσημο ντεμπούτο του. Και το αναφέρουμε αυτό διότι έχει αγωνιστεί και στην Κρήτη κόντρα στην Επισκοπή για τρία λεπτά περίπου. Ο αριστερός μπακ – χαφ όσο αγωνίστηκε ήταν εξαιρετικός τόσο στ’ αμυντικά του καθήκοντα όσο και στις επιθετικές του επελάσεις.

Οι Παπαχρονόπουλος και Στασινόπουλος πήραν πιο λίγα λεπτά συμμετοχής καθώς ο πρώτος χρησιμοποιήθηκε στο 82’ στην θέση του Σίλβα και ο δεύτερος στο 89’ στην θέση του Τοπάλ. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Γιάννης Βογιατζής θα τους δώσει και άλλες ευκαιρίες μέχρι να πέσει η αυλαία του πρωταθλήματος.

 

Οι Γιάννηδες αρχηγοί

Οι Πατρινοί Γιάννηδες, Μπουρλάκης για την Παναχαϊκή και Γκοτσούλιας για την Ηλιούπολη, είναι οι δύο αρχηγοί των δύο συλλόγων. Ο πρώτος σημείωσε το 2-1 ενώ έχασε τεράστια ευκαιρία να κλειδώσει το σκορ στο 84’ ενώ ο δεύτερος έδωσε πολλές μάχες και είχε πολλά τρεξίματα.

 

Η οικογένεια Λιοφάγου στα επίσημα

Η οικογένεια του νεαρού ποδοσφαιριστή της Παναχαϊκής Μάνου Λιοφάγου βρέθηκε στα επίσημα του γηπέδου της Αγυιάς έτσι ώστε να παρακολουθήσει την αναμέτρηση αλλά και τις προσπάθειες του γιου τους.

Από αριστερά διακρίνεται ο πατέρας του Δημήτρης, η μητέρα του Νάνσυ και ο θείος του Χρήστος Λιοφάγος. Στο τέλος και οι τρεις τους αποχώρησαν ικανοποιημένοι καθώς ο Μάνος είχε πολύ καλή παρουσία όσο αγωνίστηκε.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement