Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ερασιτεχνικό

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΠΣ ΑΧΑΪΑΣ: Σαν… τελικός

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Ο περσινός Κυπελλούχος Διαγόρας υποδέχεται απόψε (20:00) στον «Α. Κάνιστρας» τον Άρη Πατρών – Νωρίτερα η Αναγέννηση Ψαθ. (16:00) φιλοξενεί τον ΑΠΣ Πάτραι

 

Πρόωρος τελικός θα είναι αυτός που θα διεξαχθεί σήμερα αργά το απόγευμα (20:00) στο Ενσωσιακό γήπεδο «Α. Κάνιστρας» για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών ανάμεσα στον Άρη Πατρών και τον Διαγόρα Βραχνεΐκων ενώ νωρίτερα η Αναγέννηση Ψαθοπύργου θα φιλοξενήσει (16:00) τον περσινό φιναλίστ ΑΠΣ Πάτραι.

Οι δύο ημιτελικοί είναι νοκ-άουτ και σε περίπτωση ισοπαλίας θα υπάρξει παράταση και αν δεν αλλάξει κάτι στο σκορ οι ομάδες θα οδηγηθούν στη διαδικασία των πέναλτι.

Να πάρουμε τα πράγματα με την σειρά τους και να ξεκινήσουμε φυσικά από το μεγάλο παιχνίδι του Άρη με τον Διαγόρα.

Οι «ερυθρόλευκοι» φέτος έχουν διαγράψει μια πολύ καλή πορεία στο πρωτάθλημα και όπως όλα δείχνουν θα τερματίσουν πρώτοι στον βαθμολογικό πίνακα του Β’ ομίλου της Α’ Κατηγορίας. Πέρα όμως από τους στόχους του πρωταθλήματος το συγκρότημα του Θανάση Παπουτσή έχει στόχο και την κατάκτηση του Κυπέλλου.

Οι «ερυθρόλευκοι» λοιπόν έχοντας την ψυχολογία στα ύψη και παίζοντας παράλληλα και καλό ποδόσφαιρο θα δυσκολέψουν το έργο του αντίπαλου τους Διαγόρα, που φέτος έχει ξεκινήσει με μία κούπα καθώς στο Super Cup νίκησε στη διαδικασία των πέναλτι με 8-7 τον ΑΠΣ Πάτραι (κ.δ. 1-1).

H χρονιά για την ομάδα των Βραχνεΐκων δεν ήταν ιδανική και σίγουρα θα επιδιώξει να φτάσει στον τελικό που αποτελεί ένα σημαντικό στόχο και αυτός δεν είναι άλλος από την κούπα.

  

Κ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: «Το αντιμετωπίζουμε με τη βαρύτητα που έχει»

Ο πρόεδρος του Διαγόρα Βραχνεΐκων Κώστας Παπαδόπουλος μίλησε στη «Γ» για τον σημαντικό αυτό ημιτελικό. Ο ίδιος θέλει η ομάδα του να βρεθεί στον τελικό σε ένα παιχνίδι-γιορτή όπως αναφέρει.

Αναλυτικά: «Είναι παιχνίδι-γιορτή για την ομάδα μας. Τέτοιου είδους ματς οφείλουμε να τα απολαμβάνουμε. Η ώρα που διεξάγεται ο ημιτελικός είναι ιδανική και ελπίζω ο κόσμος να γεμίσει το γήπεδο, γιατί θα πραγματοποιηθεί ένα πολύ ωραίο παιχνίδι.

Όσο περισσότεροι ποδοσφαιριστές βρεθούν σε καλή μέρα, τόσο το καλύτερο. Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα για ένα τέτοιο παιχνίδι και φυσικά το αντιμετωπίζουμε με τη βαρύτητα που έχει. Είναι ένα παιχνίδι που ξέρουμε τι να περιμένουμε και τι θα περιμένουν οι αντίπαλοί μας. Θα μετρήσουν το πάθος, η δύναμη καθώς και η συλλογική προσπάθεια. Θέλουμε να κάνουμε ένα καλό ματς και αν είναι δυνατό να κατακτήσουμε το Κύπελλο».

 

 

Ο ΝΕΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΛΙΟ

Στο άλλο παιχνίδι που θα διεξαχθεί νωρίτερα (16:00) η Αναγέννηση Ψαθοπύργου φιλοξενεί τον ΑΠΣ Πάτραι που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Οι γηπεδούχοι αυτή την περίοδο μάχονται έτσι ώστε να παραμείνουν στην κατηγορία και αυτή θα τη διεκδικήσουν μέσω των μπαράζ παραμονής. Ωστόσο το συγκρότημα του Κώστα Τσιπιανίτη δεν θα είναι αδιάφορο αφού το να φτάσει στον τελικό θα είναι ένα μεγάλο επίτευγμα για τον Σύλλογο του Ψαθοπύργου.

Από την άλλη ο περσινός φιναλίστ ΑΠΣ Πάτραι δεν έχει διαγράψει την πορεία που θα ήθελε στη Γ’ Εθνική που επέστρεψε μετά από πολλά χρόνια και η κούπα είναι ένας από τους στόχους που έχει θέσει. Μην ξεχνάμε ότι είχε φτάσει πέρυσι στην πηγή ωστόσο δεν κατάφερε να πιει νερό… ενώ φέτος στο Super Cup έχασε την κούπα στην διαδικασία των πέναλτι από τον Διαγόρα Βραχνεΐκων.

 

«Σφυρίζει» ο Παπαδόπουλος

Στον πρώτο ημιτελικό (16:00) αυτόν ανάμεσα στην Αναγέννηση Ψαθοπύργου και τον ΑΠΣ Πάτραι διαιτητής ορίστηκε ο Αλέξανδρος Φωκάς.

Στον άλλο ημιτελικό που θα διεξαχθεί (20:00) αργά το απόγευμα ο Διαγόρας υποδέχεται τον Άρη Πατρών με διαιτητή τον έμπειρο Γιώργο Παπαδόπουλο.


Ροή ειδήσεων

Advertisement