Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Μπαράζ σεισμών μέχρι 4 Ρίχτερ έξω από τον Πύργο – Τι λένε οι επιστήμονες

Δημοσιεύθηκε

στις

Ακόμα ένας σεισμός 3,5 Ρίχτερ σημειώθηκε στην Ηλεία το πρωί της Τετάρτης του Πάσχα.

Τις τελευταίες ώρες σημειώνονται απανωτοί σεισμοί στην Ηλεία, με επίκεντρο λιγότερο από 30 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Πύργου. Ο συγκεκριμένος είχε το επίκεντρο 23 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας της Ηλείας και εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα. Νωρίτερα είχε καταγραφεί σεισμός 3,9 Ρίχτερ, ενώ μερικές ώρες πριν από αυτό υπήρξε σεισμική δόνηση 3,2 Ρίχτερ.

Εκτός όμως από τους σεισμούς που ξεπερνούν τα 3 Ρίχτερ, έχουν σημειωθεί κι άλλοι τις τελευταίες ώρες οι οποίοι φτάνουν τα 2,9 Ρίχτερ.

Όπως ανέφερε ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας  το φαινόμενο βρίσκεται υπό παρακολούθηση ωστόσο μέχρι στιγμής δεν εμπνέει λόγο ανησυχίας.

«Εντάσσεται μέσα στο πλαίσιο της κανονικής σεισμικότητας που υπάρχει στην περιοχή, δεν υπάρχει κάποιο θέμα αλλά το παρακολουθούμε», σημειώνει ο καθηγητής.

Τόνισε ότι ειναι φυσιολογικό να υπάρχουν μετασεισμοί ενώ το ρήγμα βρίσκεται κοντά στο «ελληνικό τόξο».

«Είναι επόμενο να υπάρχουν και μετασεισμοί. Πρόκειται για ένα από τα ρήγματα του Ιουνίου που βρίσκεται κοντά στο τόξο και διαμορφώνουν αυτή την κατάσταση. Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας», κατέληξε ο κ. Λέκκας.

Ροή ειδήσεων

Advertisement