Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Ακρόπολη: Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας στον 17χρονο που μαχαίρωσε τον 18χρονο

Δημοσιεύθηκε

στις

Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας στον έναν εκ των δυο 17χρονων συλληφθέντων για την επίθεση με μαχαίρι σε βάρος 18χρονου στην περιοχή της Ακρόπολης το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, άσκησε η εισαγγελία ανηλίκων.

Η δίωξη για το παραπάνω αδίκημα ασκήθηκε κατά του ενός εκ των κατηγορουμένων καθώς αυτός φέρεται να παραδέχθηκε ότι μαχαίρωσε το θύμα.

Ακόμη από την εισαγγελέα ανηλίκων ασκήθηκε και στους δυο κατηγορούμενους ποινική δίωξη για ληστεία κατά συναυτουργία και κατά συρροή τετελεσμένη και σε απόπειρα, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Μετά την άσκηση της δίωξης οι δυο ανήλικοι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν σε ανακρίτρια ανηλίκων και αναμένεται να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία για να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Σεσημασμένος ο 17χρονος Αλβανός που μαχαίρωσε τον 18χρονο σε ληστεία

Υπενθυμίζεται πως ο 17χρονος που μαχαίρωσε τον 18χρονο είναι σεσημασμένος για δύο ακόμη ληστείες με μαχαίρι, σε Ίλιον και Άγιο Παντελεήμονα.

Την ίδια ώρα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της ειδικής ομάδας των αξιωματικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών για επιθέσεις τις τελευταίες εβδομάδες στην περιοχή της Ακρόπολης και του Μοναστηρακίου, με τα πρώτα στοιχεία να δείχνουν ότι αυτό το ενδεχόμενο είναι κάτι παραπάνω από ορατό.

Το χρονικό

Ο 17χρονος Αλβανός συνελήφθη χθες, Τρίτη, το μεσημέρι στο σπίτι του στον Άγιο Παντελεήμονα όπου και βρέθηκαν και τα ματωμένα ρούχα που φορούσε το βράδυ της αιματηρής επίθεσης. Ο ίδιος παραδέχθηκε την πράξη του και, όπως είπε, οταν πλησίασε το θύμα και του ζήτησε το κινητο τηλέφωνο που είχε στο τσαντάκι του και εκείνος προσπάθησε να τρέξει, μπλέχτηκε στα χέρια του το τσαντάκι του 18χρονου και εκεί έγινε το κακό. Βέβαια σε καμια περίπτωση δεν μπορει να δικαιολογηθεί η πρωτοφανής αγριότητα του «αγουρου μαχαιροβγάλτη» ο οποίος κάρφωσε το θύμα του στον λαιμό και την κοιλιακή χώρα σε σημείο, οπως διαπίστωσαν οι γιατροί, εκσπλαχνισμού, οδηγώντας τον 18χρονο σε κρίσιμη κατασταση στο νοσοκομειο.

Ο δράστης, όπως διαπιστώθηκε απο την ερευνα των έμπειρων αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, είναι σεσημασμένος για μια ληστεία το 2022 στο Ίλιον, όταν με μαχαίρι άρπαξε ενα κινητό, και μια κλοπή κινητού στον Άγιο Παντελεήμονα. Είναι μαθητής της Γ’ Λυκείου, με ελληνική ταυτότητα και καταγωγή απο την Αλβανία ενώ είναι παιδί φτωχής οικογένειας με μητέρα νοικοκυρά και πατέρα που κάνει μεροκάματα σε οικοδομές.

Όπως έδειξε η έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, το ντουέτο των ανήλικων ληστών, πήγε στην περιοχή της Ακρόπολης για να ληστέψει χωρίς να έχει βάλει κάτι συγκεκριμένο στο μάτι και μάλιστα, όταν επιτέθηκαν στον 18χρονο, είχαν την εντύπωση οτι ήταν μόνος του και όχι με άλλους τέσσερις φίλους του. Ο κολλητος του θύματος ηταν αυτός που κυνήγησε τους ληστές μετά την άγρια επίθεση και κατάφερε να «συλλάβει» τον εναν απο αυτούς λίγα μέτρα μακριά απο το σημειο του αιματηρού χτυπήματος.

«Το παιδί μου ζει από θαύμα» λέει η μητέρα του 18χρονου

Στο μεταξύ, τα τελευταία νέα για την κατάσταση της υγείας του 18χρονου γιου της που έπεσε θύμα επίθεσης με μαχαίρι από 17χρονο στην περιοχή της Ακρόπολης μετέφερε το πρωί της Τετάρτης η μητέρα του.

Όπως είπε στον ΑΝΤ1 εμφανώς ανακουφισμένη, ο 18χρονος «βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση και μιλήσαμε το πρωί». Παράλληλα επανέλαβε ότι αυτό που λέει ο 18χρονος από τη στιγμή που συνήλθε είναι «συγγνώμη». «Μου ζητάει συνέχεια συγνώμη από τη στιγμή που συνήλθε, λες κι έκανε κάτι κακό».
Όπως είπε η μητέρα του νεαρού θύματος, «την Τρίτη θέλησε να μου μιλήσει για το περιστατικό, αλλά κουράζεται εύκολα και δυσκολεύεται να μιλήσει, λόγω και του οξυγόνου».

Ερωτηθείσα για την επίθεση με μαχαίρι σε βάρος του παιδιού της η μητέρα του 18χρονου είπε πως «το μόνο που ξέρω είναι ότι οι δράστες πλησίασαν την παρέα του κι αρχικά ζήτησαν ένα τσιγάρο. Αμέσως μετά όμως έβγαλαν μαχαίρι, το κόλλησαν στο λαιμό του παιδιού μου και απαίτησαν τα τσαντάκια τους και τα κινητά τους. Κάποια παιδιά από την παρέα πρόλαβαν να το βάλουν στα πόδια, αλλά όχι και το δικό μου αφού είχε ένα μαχαίρι στον λαιμό του».

«Οι γιατροί μου είπαν πως το παιδί μου ζει από θαύμα» κατέληξε η μητέρα του 18χρονου που έπεσε θύμα επίθεσης με μαχαίρι στην Ακρόπολη.


Ροή ειδήσεων

Advertisement