Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Τιμήθηκε η μνήμη των 6 νεκρών από την φονική έκρηξη στην οδό Βότση

Δημοσιεύθηκε

στις

Ημέρα μνήμης η σημερινή, Τετάρτη 19 Απριλίου, αφού συμπληρώθηκαν 32 χρόνια από την έκρηξη βόμβας στην οδό Βότση, που προκάλεσε τον θάνατο έξι Πατρινών: Του 58χρονου Γιώργου Παπασωτηρόπουλου, του 53χρονου Βασίλη Κυριακόπουλο, του Γιάννη Καυκά, 25 χρόνων, της 25χρονης Όλγας Στραγγαλινού, του 23χρονου Δημήτρη Σεϊτανίδη και της Γεωργίας Βέρρα, 24 χρόνων.

Στις 11 το πρωί τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο, στη  διασταύρωση των οδών Βότση και Όθωνος Αμαλίας, στο σημείο όπου ο Δήμος Πατρέων ανήγειρε μνημείο για τα θύματα, παρουσία του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, του Αντιπεριφερειάρχη Χαράλαμπου Μπονάνου και συγγενών των θυμάτων, που απέτισαν φόρο τιμής στους αδικοχαμένους συμπολίτες μας.

Ο Δήμαρχος σε δήλωσή του, τόνισε:

«Είμαστε εδώ για μια ακόμα χρονιά, να τιμήσουμε τους νεκρούς μας, να θυμηθούμε, να βγάλουμε συμπεράσματα, ώστε να μην ξανασυμβεί μια τέτοια τραγωδία. Και για να μην ξανασυμβεί, πρέπει να εντοπίσουμε τις αιτίες αυτών των φαινομένων και να τις καταπολεμήσουμε.

Η κοινωνική μας συγκρότηση πρέπει να αλλάξει, ώστε να μην εμπλέκονται οι λαοί σε πολέμους και να μην γεννώνται μίση ανάμεσά τους για τα συμφέροντα κάποιων λίγων. Αυτά τα συμφέροντα, τα μίση και οι μηχανισμοί που δρουν κατά των λαών, είναι που οδηγούν σε πράξεις όπως η φονική έκρηξη στη Βότση.

Είμαστε στο πλευρό των συγγενών των νεκρών μας και είναι αυτονόητο ότι δεν θέλουμε να ξαναζήσουμε τέτοιες στιγμές. Προς αυτή την κατεύθυνση, πρέπει να αγωνιστούμε όλοι».


Ροή ειδήσεων

Advertisement