Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Κ. Σβόλης: “Με σχέδιο και προτάσεις για το τεχνικό πρόγραμμα”

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανακοίνωση εξέδωσε η δημοτική παράταξη “Πάτρα Ενωμένη” με επικεφαλής τον Κώστα Σβόλη καταθέτοντας προτάσεις για το τεχνικό πρόγραμμα.
Ειδικότερα, ο κ. Σβόλης επισημαίνει τα εξής: “Μετά την κοινωνική πολιτική, τον τουρισμό και τον αθλητισμό ακολουθεί το σχέδιό μας για το τεχνικό πρόγραμμα.
Η προκλητική καθυστέρηση, οι άστοχες επιλογές, η αδυναμία εφαρμογής ολοκληρωμένων προτάσεων, η απουσία επικοινωνίας και συνεργασίας με τοπικούς φορείς μα κυρίως η έλλειψη συνολικού οράματος για την πόλη μας οδηγούν σε μία εικόνα Δημοτικής Αρχής κατώτερης των περιστάσεων όσον αφορά αφενός την παραγόμενη ποσότητα έργου στον τομέα των υποδομών και έργων και αφετέρου τις τεράστιες καθυστερήσεις και παλινωδίες στην εκτέλεση αυτών που έχουν ξεκινήσει.

Η δική μας θεώρηση και αντιμετώπιση των προβλημάτων μέσω των Τεχνικών έργων που πρέπει τάχιστα να ξεκινήσουν για την πόλη στηρίζεται στους εξής άξονες:

1. Ολοκλήρωση με ταχείς ρυθμούς των έργων που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη ή που πρόκειται άμεσα να ξεκινήσουν.

2. Ανταπόκριση στα δίκαια αιτήματα των πολιτών για έργα και υποδομές, άμεση σύνταξη μελετών και χρηματοδότηση με «εργαλεία» όπως το ΕΣΠΑ, το πρόγραμμα των Βιώσιμων Αστικών Αναπλάσεων (Β.Α.Α), συνεργασία και χρηματοδότηση από την Π.Δ.Ε., κ.α..

Για τη Δημοτική μας Παράταξη «Πάτρα Ενωμένη» θεωρούνται ευκταία αλλά και εφικτά:

– Ολοκλήρωση με ταχείς ρυθμούς της μελέτης για το παραλιακό μέτωπο της Πόλης και συνεργασία με τοπικούς και Κυβερνητικούς Φορείς για εύρεση τρόπου χρηματοδότησης του έργου.

– Στενή παρακολούθηση και πίεση για την ολοκλήρωση του έργου της κατασκευής του εργοστασίου ανακύκλωσης απορριμμάτων προκειμένου σε αρχικό στάδιο να αποσυμφορηθεί η Ξερόλακκα με στόχο να πάψει να δέχεται απόβλητα. Συνεχής ενημέρωση των πολιτών για την αξία της ανακύκλωσης.

– Άμεσος έλεγχος προδιαγραφών στατικών, ηλεκτρομηχανολογικών, πυρασφάλειας και υγιεινής για όλα τα σχολεία του Δήμου και άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων.

– Αποκατάσταση δυσλειτουργιών και κακοτεχνιών σε αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου.

– Άμεσος σχεδιασμός και υλοποίηση χώρου προδιαγραφών αντίστοιχων που αρμόζουν στην πόλη των Πατρών για ανοιχτό χώρο συναυλιών και εκδηλώσεων.

– Άμεση υλοποίηση του χώρου Καρναβαλικού Μουσείου και χώρου δραστηριοτήτων για το καρναβάλι μας.

– Επέκταση των Αστικών αναπλάσεων μέσω κατασκευής κοινόχρηστων χώρων αναψυχής (πλατείες, πάρκα, παιδικές χαρές) όπου προβλέπει το Γ.Π.Σ. της πόλης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το Ανατολικό πάρκο στην περιοχή της Εγλυκάδας για το οποίο δεν έχει γίνει τίποτα και μπορεί να αποτελέσει χώρο αναψυχής και διασκέδασης για όλη την πόλη, όπως επίσης και η ανάπλαση της Πλατείας Εθνικής Αντιστάσεως (πρώην Όλγας). Διεκδίκηση της περιοχής του Ρηγανόκαμπου και μελέτη για συνεδριακό κέντρο-πολυθεματικό πάρκο-χώρους πολιτισμού και άθλησης.

– Ολοκλήρωση διαδικασιών για το σχέδιο πόλης σε περιοχές που έχει «βαλτώσει» όπως το Ακταίο-Αγ. Βασίλειος- Ρίο και αλλού.

– Συνεργασία των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου με τις αντίστοιχες των ΔΕΗ-ΔΕΥΑΠ έτσι ώστε να προχωρήσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αποκατάστασης οδοστρωμάτων σε όλες τις περιοχές της πόλης.

– Διάνοιξη οδών στο εγκεκριμένο Σχέδιο Πόλης. Από τις επισκέψεις μας σε εντός σχεδίου περιοχές (Εγλυκάδα-Αγυιά) διαπιστώσαμε την ύπαρξη οδών με κατοικίες οι οποίες δεν συνδέονται άρτια με το οδικό δίκτυο (Οδός Φωκίωνος στην Εγλυκάδα, Οδός Καλομοίρη στην Αγυιά και πλήθος άλλων) με αποτέλεσμα να υπάρχουν προβλήματα πρόσβασης σε κατοικίες και να μην μπορεί να κατασκευαστεί αποχετευτικό σύστημα. Για το λόγο αυτό εν έτη 2023 υπάρχουν ακόμα βόθροι σε περιοχές εντός σχεδίου πόλης με όλα τα γνωστά αποτελέσματα ρύπανσης!!!!!

– Διάνοιξη οδών που θα αποτελούν δρόμο διαφυγής σε έκτακτα γεγονότα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα Βραχνέικα, όπου τυφλοί δρόμοι που έχουν πρόσβαση μόνο στον παραλιακό δρόμο θα πρέπει να συνδεθούν με την παράλληλη του τρένου οδό, ώστε σε περίπτωση έκτακτου συμβάντος και αποκλεισμού της παραλιακής οδού να μην εγκλωβιστούν οι πολίτες.

– Συντονισμός και ενεργοποίηση των υπηρεσιών προκειμένου να ολοκληρωθούν το συντομότερο οι πράξεις αναλογισμού σε «καίρια» σημεία του σχεδίου της πόλης, όπως στην Έξω Αγυιά, στην Εγλυκάδα και σε άλλες περιοχές.

– Αποκατάσταση με ολοκληρωμένες και οριστικές μελέτες των οδών του παραλιακού μετώπου Ακταίου-Αγ. Βασιλείου. Σύνταξη μελέτης για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Δ.Ε. Βραχνείκων. Μελέτη για την επέκταση του αλιευτικού καταφυγίου των Αραχωβιτίκων και κατασκευή νέου αλιευτικού καταφυγίου στον Ψαθόπυργο.

– Αξιοποίηση της Δημοτικής περιουσίας επ΄ωφελεία των πολιτών. Νέες εκπαιδευτικές δομές, χώροι άθλησης και παιδικές χαρές.

– Συνεργασία και υποστήριξη στο Πανεπιστήμιο Πατρών μέσω διαφόρων έργων κρίσιμων για τη βιωσιμότητα, καλαισθησία και περαιτέρω ανάπτυξη του.

Απαιτείται εξωστρέφεια, εκμετάλλευση Κρατικών και Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, συντονισμός και ενδυνάμωση των τμημάτων μελετών του Δήμου, συνεργασία με τους φορείς της Πόλης, της περιοχής και της Πολιτείας μα κυρίως συντονισμένη και πολύ δουλειά!”


Ροή ειδήσεων

Advertisement