Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024
Connect with us

Διεθνή

Σε μία ημέρα ο Έλον Μασκ έχασε 13 δισεκατομμύρια δολάρια

Δημοσιεύθηκε

στις

Αναμφισβήτητα ήταν ένα ταραχώδες 24ωρο για τον Έλον Μασκ. Η Tesla Inc. απογοήτευσε τους επενδυτές με τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου, με αποτέλεσμα οι μετοχές της κατασκευάστριας ηλεκτρικών αυτοκινήτων να υποχωρήσουν κατά 9,75% την Πέμπτη στα 162,99 δολάρια.

Επίσης, ο πύραυλος Starship που σχεδιάστηκε από τη SpaceX εκτοξεύτηκε σε μια επεισοδιακή δοκιμαστική από τις εγκαταστάσεις της SpaceX στο Μπόκα Τσίκα του Τέξας, για να εκραγεί περίπου τέσσερα λεπτά αργότερα πάνω από τον Κόλπο του Μεξικού.

Εξάρτηση από τις αγορές
Όταν πρόκειται για την καθαρή περιουσία του εκκεντρικού δισεκατομμυριούχου, η πτώση της τιμής της μετοχής της Tesla έχει τις πιο άμεσες συνέπειες. Σύμφωνα με τον Bloomberg Billionaires Index, η περιουσία μειώθηκε κατά 12,6 δισεκατομμύρια δολάρια, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση του φέτος. Το μερίδιό του στην Tesla, συμπεριλαμβανομένων των μετοχών και των δικαιωμάτων προαίρεσης, αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του 163,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αν και η SpaceX έχει γίνει πιο σημαντική καθώς η αποτίμησή της εκτινάσσεται στα ύψη.

Ο Μασκ, 51 ετών, είναι διευθύνων σύμβουλος και των δύο εταιρειών, καθώς και του Twitter, του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης που απέκτησε πέρυσι. Παραμένει ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο πίσω από τον Γάλλο μεγιστάνα πολυτελείας Bernard Arnault και έχει δει την περιουσία του να ανακάμπτει κατά 26,8 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος, χάρη στο κέρδος 32% της Tesla.

Στην Tesla, ο Μασκ παραδέχτηκε ότι «είναι δύσκολο να πούμε ποιο θα είναι το περιθώριο», όταν ρωτήθηκε με ποιο επίπεδο κερδοφορίας αισθάνεται άνετα η εταιρεία.

Η ανατριχιαστική προφητεία του Νεύτωνα για το τέλος του κόσμου που… έχει τρομοκρατήσει τον κόσμο
Όσο για το SpaceX, ο Μασκ συνεχάρη τους υπαλλήλους του και είπε ότι είναι αισιόδοξος για την πρόοδο του προγράμματος, σύμφωνα με ένα εσωτερικό email που είδε το Bloomberg.

Πηγή: ot.gr


Ροή ειδήσεων

Advertisement