Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δήλωση «του Ιάσονα Φωτήλα για την επέτειο της 21ης Απριλίου»

Δημοσιεύθηκε

στις

Για τη 56η μαύρη επέτειο του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου 1967, ο βουλευτής Αχαϊας της Νέας Δημοκρατίας Ιάσονας Φωτήλας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η 21η Απριλίου είναι η μαύρη επέτειος ενός σκοτεινού καθεστώτος που προκάλεσε πληγές και τραγωδίες. Η Χούντα καταπάτησε τα δημοκρατικά δικαιώματα, δολοφόνησε και βασάνισε πολίτες για τις απόψεις τους, ανέκοψε την πρόοδο της χώρας, ενώ λίγο πριν καταρρεύσει προκάλεσε την εθνική τραγωδία του ακρωτηριασμού της Κύπρου.
Μετά από 56 χρόνια, η δικτατορία των συνταγματαρχών είναι μια διαρκής υπόμνηση των δεινών που μπορεί να φέρει ο ακραίος διχασμός, που τρέφεται από τον λαϊκισμό και την έλλειψη στοιχειώδους συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων.
Ως εκ τούτου, η προστασία και η διαρκής ενδυνάμωση της Δημοκρατίας παραμένει υπόθεση όλων μας, η οποία εκτείνεται από την ενότητα της κοινωνίας, στη βάση της αλήθειας, και τη διαρκή αναβάθμιση του κοινοβουλευτισμού έως την καθημερινή προσπάθεια να προοδεύει η Ελλάδα, ώστε να ευημερούν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες».

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement