Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Εκπαίδευση

Δεκαεννέα σχολεία της Αχαΐας στις εξετάσεις της Ελληνικής Pisa

Δημοσιεύθηκε

στις

Τα 600 Δημοτικά και Γυμνάσια τα οποία θα συμμετάσχουν στις εξετάσεις   της Ελληνικής Pisa, ορίστηκαν με απόφαση της υφ. Παιδείας Ζ. Μακρή, μεταξύ των οποίων και δεκαεννέα από την Αχαΐα.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση προβλέπεται η διενέργεια, σε εθνικό επίπεδο, εξετάσεων διαγνωστικού χαρακτήρα για τους μαθητές/τριες της ΣΤ’ τάξης των Δημοτικών σχολείων και της Γ’ τάξης των Γυμνασίων.

Οι διαγνωστικές εξετάσεις θα αφορούν σε θέματα σχετικά με τα περιεχόμενα των προγραμμάτων σπουδών στα γνωστικά αντικείμενα της Νεοελληνικής Γλώσσας και των Μαθηματικών με σκοπό την έγκυρη και αξιόπιστη διάγνωση των γνώσεων, ικανοτήτων και δεξιοτήτων των μαθητών και μαθητριών, σύμφωνα με τα προσδοκώμενα μαθησιακά αποτελέσματα, όπως αυτά αναφέρονται ή περιγράφονται στα Προγράμματα Σπουδών των ανωτέρω γνωστικών αντικειμένων.

Για το σχολικό έτος 2022-2023 στις διαγνωστικές εξετάσεις θα συμμετάσχουν οι μαθητές της Στ’ Δημοτικού από 300.

Οι διαγνωστικές εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 10 Μαΐου και η συμμετοχή των επιλεγέντων σχολικών μονάδων είναι υποχρεωτική.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων είναι ανώνυμα και δεν συνεκτιμώνται από τους/τις εκπαιδευτικούς κατά την αξιολόγηση της επίδοσης των μαθητών/-τριών στα συγκεκριμένα μαθήματα.

Οι διαγνωστικές εξετάσεις θα διεξαχθούν σύμφωνα με τα οριζόμενα σε υπουργική απόφαση, καθώς και με διευκρινιστικές οδηγίες οι οποίες θα αποσταλούν στους Διευθυντές/ ντριες των σχολικών μονάδων που θα συμμετάσχουν στις διαγνωστικές εξετάσεις.

ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΧΑΪΑΣ ΠΟΥ ΕΠΕΛΕΓΗΣΑΝ

Δημοτικά: Λεοντίου, Λάππα, 10ο Πατρών, Ροϊτίκων, 59ο Πατρών, 1ο Ακράτας, 3ο Αιγίου, 20ο Πατρών, 53ο Πατρών και Δεμενίκων.

Γυμνάσια: Ερυμάνθειας, Χαλανδρίτσας, Σταυροδρομίου, 14ο Πατρών, Καλαβρύτων, 21ο Πατρών, Μουσικό, 2ο Πατρών και 13ο Πατρών.

Ροή ειδήσεων

Advertisement