Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Η εξέλιξη της νομολογίας-Ημερίδα την ερχόμενη Παρασκευή στον Δικηγορικό Σύλλογο Πατρών

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην Πάτρα θα βρεθεί ο Σύμβουλος της Επικρατείας, Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας, Παναγιώτης Τσούκας.

Θα συντονίσει την ημερίδα που διοργανώνουν ο Δικηγορικός Σύλλογος Πατρών, το Διοικητικό Εφετείο Πατρών και η συντακτική ομάδα της Αχαϊκής Διοικητικής Νομολογίας την Παρασκευή 28/4 και ώρα 17:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων «Κωστής Στεφανόπουλος» του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών, Φιλοποίμενος 24.
Χαιρετισμό θα απευθύνουν οι: Αθανάσιος Ζούπας, Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών (ΔΣΠ). Δημήτριος Καπαρός, Πρόεδρος Εφετών, Προϊστάμενος Διοικητικού Εφετείου Πατρών Γεώργιος Φαλτσέτος, Πρόεδρος της συντακτικής επιτροπής της «Αχαϊκής Διοικητικής Νομολογίας», Επίτιμος Πρόεδρος Εφετών Δ.Δ. Αντιπρόεδρος της «Ένωσης Συνταξιούχων Δικαστικών Λειτουργών και μελών του Ν.Σ.Κ.».
Στην πρώτη συνεδρία θα μιλήσουν οι:
-Χριστίνα Παπαδοπούλου, Πρωτοδίκης Δ.Δ., Διοικητικού Πρωτοδικείου Πατρών με θέμα: «Η εξέλιξη της νομολογίας του ΔΕΕ: από την έννοια της αποτελεσματικότητας (effectiveness) στην έννοια της αποτελεσματικής δικαστικής προστασίας ως όριο στη δικονομική αυτονομία των κρατών μελών».
-Σαράντης Νιώτης, Δικηγόρος Πατρών LLM με θέμα: «Η δυνατότητα άσκησης δεύτερης προσφυγής, κατόπιν απόρριψης για τυπικό λόγο: Σκέψεις με αφορμή την πρόσφατη νομολογία του ΣτΕ».
-Βαρβάρα Μπουκουβάλα, Πρόεδρος Πρωτοδικών Δ.Δ., Δ.Ν., Προϊσταμένη Διοικητικού Πρωτοδικείου Πύργου: με θέμα: «Η αλληλέγγυα ευθύνη των διοικούντων νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες· Με αφορμή τις A394/2022, Α82/2022, 210/2021 και 30/2021 αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου Πατρών».
Στη δεύτερη συνεδρία θα μιλήσουν οι:
– Χαράλαμπος Ανθόπουλος, Καθηγητής Δικαίου και Διοίκησης, Ε.Α.Π. με θέμα: «Συνταγματικά ζητήματα των επικείμενων εκλογών».
-Παναγιώτης Τσούκας, Σύμβουλος της Επικρατείας, Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας με θέμα: «(Ο) εκγερμανορωμαϊσμός του πριν τον Αστικό Κώδικα αστικού δίκαιου (;)»
Κατά την διάρκεια της ημερίδας θα παρουσιαστεί ο νέος τόμος της Αχαϊκής Διοικητικής Νομολογίας.

Ροή ειδήσεων

Advertisement