Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Χωρίς κατηγορία

Όρφικοι Ύμνοι- Η Πρεμιέρα

Δημοσιεύθηκε

στις

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για να έρθει στην Πάτρα η μουσική παράσταση που συγκλόνισε το καλοκαίρι τους Δελφούς. Το μουσικό σύνολο PanArmonia (Παναρμόνια) παρουσιάζει, υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Πατρών, την παράσταση «Ορφικοί Ύμνοι – Η Πρεμιέρα (ΠΑΤΡΑ)» στο Αμφιθέατρο του “Συνεδριακού & Πολιτιστικού Κέντρου Πανεπιστημίου Πατρών” αύριο Σάββατο, στις 20:00.

Η PanArmonia είναι ένα πολυποίκιλο μουσικό σύνολο που εδώ και χρόνια αφιερώνει ένα μεγάλο μέρος της δράσης του στην μελέτη των Ορφικών Ύμνων, την ψυχαγωγική λειτουργία τους και την θεραπευτική επενέργειά τους στους ανθρώπους.

Εικοσιπέντε συντελεστές επί σκηνής θα ερμηνεύσουν τα πολύτιμα έργα του Ορφέα, μελοποιημένα και ενορχηστρωμένα από την ομάδα της PanArmonia. Μέσα από ένα πάντρεμα κλασσικών, σύγχρονων και αρχαίων στοιχείων και ρυθμών, δημιουργήθηκαν πρωτοποριακές μουσικές εκδηλώσεις, με στόχο να αναδείξουν το αρχαίο – μα πάντα νέο – ελληνικό πνεύμα.

Η μελοποίηση και η ενορχήστρωση των Ύμνων, βασίστηκε πέρα από την έμπνευση, τόσο στην ετυμολογική και εννοιολογική μετάφραση των κειμένων όσο και στον αποσυμβολισμό αυτών. Για την ερμηνεία τους αξιοποιούνται ποικίλα όργανα σε έναν πολύμορφο και ιδιαίτερο συνδυασμό.

Ροή ειδήσεων

Advertisement