Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023
Connect with us

Εκκλησιαστικά

100 χρόνια από την ίδρυση της Αναπλαστικής Σχολής Πατρών

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Aναπλαστική Σχολή Πατρών (επί της οδού Ιωνίας 47) σήμερα Παρασκευή της Διακαινησίμου 21 Απριλίου, συμπληρώνει 100 έτη από της ιδρύσεως της.

Χθες το απόγευμα τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος και ομιλούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, ενώ σήμερα θα τελεστεί όρθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία με θείο κήρυγμα, από 7:00π.μ. έως 10:00π.μ. περίπου, όπου θα ψάλλει το κατηχητικό τμήμα των θηλέων της Σχολής. Στις 6:30 το απόγευμα θα τελεστεί η κύρια εκδήλωση της Αναπλαστικής Σχολής με πανηγυρικό εσπερινό, χοροστατούντοςκαι ομιλούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Αναπλαστική Σχολή Πατρών είναι πνευματικό δημιούργημα του μακαριστού Γέροντα π. Γερβασίου Παρασκευοπούλου. Από τότε λειτουργεί ο Ιερός Ναός Αγίας Ταβιθά, κάθε Κυριακή γίνονται εσπερινά κηρύγματα του Θείου Λόγου, Κατηχητικά Σχολεία για αγόρια και κορίτσια και εκκλησιαστικό νηπιαγωγείο.

Ο βασικός σκοπός υπάρξεως της Αναπλαστικής Σχολής είναι ασφαλώς η διακονία του Λόγου του Θεού. Και πρωτίστως η προσφορά Κατηχητικών Μαθημάτων στη νέα γενιά. Είναι γνωστό , ότι ο αείμνηστος Γέροντας είναι ο πρώτος στην Εκκλησία της Ελλάδος, που οργάνωσε συστηματικά κατηχητικά σχολεία για παιδιά, στον Άγιο Δημήτριο αρχικά, όπου ιερουργούσε και αργότερα στη Σχολή. Συνεχίζεται λοιπόν το βαρύ ιστορικό καθήκον απέναντι προς τα παιδιά μας, αλλά και στον αείμνηστο Γέροντα.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement