Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Εκλογές 2023: Ο Μητσοτάκης στη Σακελλαροπούλου για την προκήρυξη των εκλογών

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο προεδρικό μέγαρο μετέβη ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συναντήθηκε με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου και να δρομολογήσει τη διεξαγωγή των εκλογών τον Μάιο.

Ο πρωθυπουργός  ζήτησε τη διάλυση της Βουλής από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ώστε να προκηρυχθούν επίσημα οι εκλογές στις 21 του επόμενου μήνα. Κατόπιν, το σχετικό προεδρικό διάταγμα θα θυροκολληθεί, ώστε να υπογραφεί από το υπουργικό συμβούλιο και θα ξεκινήσει επίσημα η προεκλογική περίοδος.

«Καλημέρα. Κυρία πρόεδρε έχω τη χαρά να σας παραδώσω τη πράξη υπουργικού συμβουλίου με την οποία εισηγούμαστε διάλυση Βουλής και προκήρυξη εκλογών στις 21 Μαΐου, σε τέσσερις εβδομάδες από τώρα, καθώς αυτό επιτάσσει το άρθρο 41 και επί της ουσίας η κυβέρνηση έχει εξαντλήσει την τετραετή θητεία της. Οι εκλογές αποτελούν γιορτή της δημοκρατίας, πρέπει να υπάρξει μια γόνιμη αντιπαράθεση επιχειρημάτων ώστε οι πολίτες να κρίνουν με νηφαλιότητα μακριά από τοξικότητες και ακραίες συμπεριφορές που δεν ταιριάζουν στο γενικότερο κλίμα και δεν είναι εναρμονισμένες με την κοινωνία. Η προεκλογική περίοδος να γίνει εφαλτήριο για μέγιστη συμμετοχή. Ειδικά η νέα γενιά και τα παιδιά που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά, η συμμετοχή στις εκλογές είναι ένα στοίχημα για όλους μας και πρέπει να συμμετέχουν στις αποφάσεις για το δικό τους μέλλον παρά να επιλέξουν τη αποχή. Το διάταγμα για διάλυση της Βουλής θα θυροκολληθεί σήμερα το απόγευμα» είπε ο πρωθυπουργός.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέλαβε τον φάκελο με τις υπογραφές του υπουργικού συμβουλίου και ευχήθηκε «να έχουμε μια ήρεμη και γόνιμη προεκλογική περίοδο».

Δείτε live από τη συνάντηση Μητσοτάκη – Σακελλαροπούλου

Νωρίτερα, όπως τονίζουν κυβερνητικές πηγές, τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου υπέγραψαν διά περιφοράς τη σχετική Πράξη του οργάνου.

sakellaropoulou
mitsotakis-new2
Κλείσιμο

Ειδήσεις σήμερα:

Μυτιλήνη: «Έπινε και έπαιρνε φάρμακα


Ροή ειδήσεων

Advertisement