Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023
Connect with us

Ελλάδα

Αλέξης Γεωργούλης: Αυτή είναι η διαδικασία για την άρση της ασυλίας του

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο επίκεντρο της επικαιρότητας εξακολουθεί να βρίσκεται η υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη, μετά την καταγγελία εις βάρος του για βιασμό και σωματική βλάβη.

Σε σχέση με την άρση ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη, η οποία (η άρση) θα δρομολογήσει και τις εξελίξεις, μίλησε στο Mega η δικηγόρος Σοφία Κατσούλα.

«Πέσαμε από τα σύννεφα» – Σοκαρισμένος ο καλλιτεχνικός κόσμος με την υπόθεση του Γεωργούλη
H δικηγόρος εξήγησε τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί για να προχωρήσει η Ευρωβουλή στην άρση της βουλευτικής ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα
Όπως υπογράμμισε η δικηγόρος, πρώτα οι Αρχές πρέπει να απευθυνθούν στο Ευρωκοινοβούλιο, να στείλουν τα διαδικαστικά έγγραφα και στη συνέχεια η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων της Ευρωβουλής να εισηγηθεί για την άρση της ασυλίας στην Ολομέλεια της Ευρωβουλής.

«Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι είναι κάποια διαδικαστικά που πρέπει να γίνονται, ώστε να απολογηθεί ορθώς ο ύποπτος. Πρέπει να μαζευτούν κάποια στοιχεία, όπως γνωματεύσεις γιατρών και άρσεις απορρήτου. Τα στοιχεία αυτά πρέπει να αντικρυστούν και να ελεγχθούν, το οποίο απαιτεί χρόνο», είπε η κα Κατσούλα.

«Άκουσα ένα μπαμ και έχασα τον έλεγχο» – Τι λέει ο ιερέας που τραυμάτισε οκτώ πεζούς
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της δικηγόρου, εικάζεται πως εφόσον έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την άρση της ασυλίας θα γίνει σύντομα αυτή η ενέργεια.

Πότε θα ξεκινήσει η διαδικασία άρσης της ασυλίας του
Παράλληλα, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της ΕΡΤ , έχουν υπάρξει δύο επιστολές του Αλέξη Γεωργούλη με την πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα, μέσω των επίσημων διαύλων, για διαδικαστικά θέματα που αφορούν το τι μέλλει γενέσθαι στην υπόθεση και όχι για επίσπευση της διαδικασίας.

Στην περίπτωση που ένας ευρωβουλευτής ζητούσε επίσπευση των διαδικασίων, σε ανάλογη υπόθεση, δεν θα ήταν ο ίδιος αλλά ούτε και η πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου που θα το αποφάσιζε. Αυτή τη στιγμή, το ζήτημα βρίσκεται στην επιτροπή νομικών υποθέσεων και αυτή πρόκειται να αποφασίσει πότε θα οριστεί ο εισηγητής, πότε θα ξεκινήσει η διαδικασία. Σημέρα, συνεδριάζει η εν λόγω επιτροπή, ωστόσο το ζήτημα του Αλέξη Γεωργούλη δεν βρίσκεται στην αντζέντα των θεμάτων συζήτησης.

Το πιο πιθανό σενάριο είναι ο εισηγητής να οριστεί στις 8 Μαΐου και η πρώτη συζήτηση, εφόσον προχωρήσουν όλα με βάση τον παρόντα προγραμματισμό, να ξεκινήσει στις 30 Μαΐου. Εάν υπάρξει κάποιο κενό και θεωρήσουν ότι μπορεί να γίνει νωρίτερα, ίσως ο εισηγητής να οριστεί νωρίτερα από την προβλεπόμενη ημερομηνία, αναφέρει η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ.

Το Qatargate ήταν μία διαφορετική περίπτωση, καθώς αφορούσε σε διαφθορά μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με πολλούς εμπλεκόμενους, γι’ αυτό ίσως «έτρεξε» η υπόθεση λίγο πιο γρήγορα.

Μία παραμέτρος που χρειάζεται να προσμετρηθεί, αποτελεί το γεγονός ότι πιθανό είναι να μη χρειαστεί μόνο μία συζήτηση αλλά παραπάνω και η υπόθεση να φτάσει μέχρι τον Ιούνιο ή και το Ιούλιο, που κλείνει η επιτροπή νομικών υποθέσεων. Επίσης, υπάρχει η πιθανότητα σε μία συνεδρίαση να πάρει το λόγο ο κ. Γεωργούλης κεκλεισμένων των θυρών ή μπορεί να είναι δημόσια η τοποθέτησή του.

IN.GR

Ροή ειδήσεων

Advertisement