Connect with us

Ελλάδα

Εκλογές 2023: Ελιγμοί Κανελλόπουλου για Κασιδιάρη με το βλέμμα στον Άρειο Πάγο

Published

on

Νέες εξελίξεις προδιαγράφονται στο μέτωπο της προεκλογικής συνεργασίας μεταξύ του πολιτικού σχήματος “ΕΑΝ” με επικεφαλής τον πρώην Αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου, Αναστάσιο Κανελλόπουλο και του Ηλία Κασιδιάρη ενόψει των εκλογών 2023.

Οι τελευταίες πληροφορίες συντείνουν στο ότι η πολυσυζητημένη εκλογική τους συμπόρευση ίσως να οδηγείται σε πολιτικό διαζύγιο κι ενώ εκκρεμεί η σχετική απόφαση του Αρείου Πάγου, αναφορικά με την ανακήρυξη των υποψήφιων συνδυασμών για τις εθνικές εκλογές.

Αιτία της φημολογούμενης ψύχρανσης μεταξύ των επικεφαλής των δύο σχημάτων φέρεται να είναι η μορφή της εκλογικής τους συνεργασίας, καθώς ο κ. Κανελλόπουλος φέρεται να εξέφρασε ενστάσεις ως προς τη συμμετοχή υποψηφίων της επιλογής Κασιδιάρη στο κόμμα του, εφόσον το “ΕΑΝ” κατέβαινε στις προσεχείς εθνικές εκλογές, λίγες μόνο ημέρες πριν το ανώτατο δικαστήριο της χώρας αποφανθεί για τη συμμετοχή τους ή όχι στην εκλογική διαδικασία.

Η πλευρά Κασιδιάρη από την άλλη φέρεται απρόθυμη να παράξει πολιτική νομιμοποίηση, αλλά και μέσω αυτής και ψηφοφόρους προς την πλευρά του “ΕΑΝ”, χωρίς εγγυήσεις, δηλαδή χωρίς να συμπεριληφθούν στις εκλογικές λίστες του τελευταίου υποψήφιου της επιλογής του καταδικασμένου πρώην χρυσαυγίτη βουλευτή.

Απαλλαγμένος από τους υποψήφιους και τις δεσμεύσεις προς τον Ηλία Κασιδιάρη, ο επικεφαλής του “ΕΑΝ”, Αναστάσιος Κανελλόπουλος εμφανίζεται τώρα διατεθειμένος να κατέλθει στις εκλογές με ένα συμμαχικό σχήμα, στο οποίο θα μετέχουν, κατά πληροφορίες, ο πρώην βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Νικολόπουλος, ο Νίκος Βασιλειάδης, Πρόεδρος της “Ελεύθερης Πατρίδας” και άλλα στελέχη του λεγόμενου πατριωτικού χώρου.

Στον αντίποδα, οι ίδιες πληροφορίες θέλουν τον Ηλία Κασιδιάρη να αναζητά άλλες λύσεις ως προς την συμμετοχή του στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση, χωρίς να αποκλείεται τελικά να συμμετάσχει ως επικεφαλής ο ίδιος του κόμματος των “Ελλήνων”, στις προσεχείς εκλογές.

protothema.gr

Ροή ειδήσεων

Advertisement