Connect with us

Αθλητισμός

Με σιγουριά για το μέλλον-Ο επικεφαλής της Παναχαϊκής, Πέτρος Σταθάκης, μίλησε στη «Γ» 

Published

on

Η «Γ» επικοινώνησε με τον επικεφαλής της Παναχαϊκής, Πέτρο Σταθάκη, και σε μια συζήτηση γύρω από ποια θα είναι η επόμενη ημέρα ο ίδιος εμφανίστηκε ξεκάθαρος και σίγουρος ότι στο τέλος θα επιτευχθεί ο αρχικός στόχος που είναι να τακτοποιηθούν όλες οι οικονομικές εκκρεμότητες.

Στόχος του είναι να προωθηθούν νέα παιδιά από την Κ19, ενώ ανέφερε ότι αν βρεθεί κάποιος με σοβαρή πρόταση με νόημα και εγγυήσεις δεν θα σταθεί εμπόδιο. Αν ωστόσο δεν έρθει αυτή η πρόταση, θα συνεχίσει με περισσότερη εμπειρία και προοπτικές.

«Γ»: Πώς γίνεται από τη μια μεριά να πληρώνονται οι προσφυγές των προηγούμενων διοικήσεων και από την άλλη να μένουν απλήρωτοι οι ποδοσφαιριστές με το ενδεχόμενο να υπάρξουν νέες στο μέλλον;

Π.Σ. «Καταρχάς να σας ενημερώσω ότι είμαστε η μοναδική διοίκηση που αυτή την στιγμή πληρώνει δύο ΠΑΕ πίσω. Όχι μία, αλλά δύο. Τη μεγάλη φουρτούνα την περάσαμε, έχουμε ήδη εξοφλήσει τις περισσότερες προσφυγές, καθώς και αυτή του Αραβίδη, που ήταν το μεγαλύτερο χρέος.
Όσο αφορά στους ποδοσφαιριστές και στο προσωπικό θα προσπαθήσουμε να τακτοποιηθούν όλοι. Ήδη μέσα σε λίγες ημέρες έχουν γίνει καταθέσεις τρεις φορές στους λογαριασμούς τους. Δεν είπαμε ποτέ ότι δεν οφείλουμε στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Απλά με όσα έχουν γίνει και με τα πενιχρά έσοδα που υπάρχουν φέτος έπρεπε να κάνουμε διαχείριση του ταμείου μας. Η προτεραιότητά μας ήταν και είναι να μην υπάρξει πρόβλημα αποβολής της ομάδας από το πρωτάθλημα, που σημαίνει όχι Γ’ Εθνική, αλλά το τοπικό και συγχρόνως μέχρι να τελειώσει η χρονιά να μην αφήσουμε κανένα άνοιγμα από την τωρινή χρονιά. Έπρεπε να κάνουμε μια δύσκολη επιλογή όσο σκληρή και να ήταν, οι προσφυγές που δεν είναι χρέος δικό μας, αλλά χρέη που υιοθετήσαμε από προηγούμενες ΠΑΕ να εξοφληθούν πρώτες.
Αν δεν εξοφλούσαμε τις προσφυγές τότε, στη συνέχεια δεν θα υπήρχε η ομάδα και κατ’ επέκταση δεν θα έπαιρναν λεφτά και οι παίκτες.
Πλέον τα πράγματα είναι καλύτερα και θα πληρώνονται συγχρόνως τόσο οι προσφυγές όσο και οι ποδοσφαιριστές».

«Γ»: Με τους παίκτες που έφυγαν και έστειλαν εξώδικα τι μέλλει γενέσθαι;
Π.Σ. «Να σας ενημερώσω ότι κανένας από τους ποδοσφαιριστές που έφυγαν δεν ήρθε ποτέ να συζητήσει με εμένα, να μου πει «δεν αντέχω άλλο και θέλω να αποχωρήσω», παρά ενημερωθήκαμε με email, με εξώδικα. Έχουν δίκιο να ζητάνε τα χρήματά τους ή να θέλουν να φύγουν από την ομάδα, θεωρώ όμως ότι η στιγμή και ο τρόπος ήταν ανέντιμος.
Δεν θα άλλαζε κάτι αν δεν έστελναν τα εξώδικα τη Μεγάλη Τετάρτη και τα έστελνα την Δευτέρα του Πάσχα για παράδειγμα. Το μόνο που θα άλλαζε θα ήταν ότι θα έπρεπε να είναι στην προπόνηση της Μ. Πέμπτης και όχι πενθήμερες διακοπές… και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.
Κατά κάποιο τρόπο τη δεδομένη στιγμή βοηθάνε και στα οικονομικά της ομάδας. Λεφτά που θα παίρνανε έτσι και αλλιώς αυτό το διάστημα, θα τα πάρουν σε εφτά οχτώ μήνες. Αυτό σημαίνει ότι θα τα διαθέσουμε στα παιδιά που έχουν παραμείνει στην ομάδα. Πιστεύω ότι παρασύρθηκαν από άλλους παράγοντες».

«Γ»: Το ότι αρκετοί παίκτες δεν έχουν να «φάνε» όπως ακούγεται;
Π.Σ.: «Αυτό δεν ισχύει. Από την αρχή της χρονιάς όλοι οι ποδοσφαιριστές έχουν δωρεάν γεύματα από διάφορα εστιατόρια της πόλης, είτε μέσω χορηγιών που μας έχουν κάνει, είτε μέσω συμφωνιών που έχουν γίνει από την ΠΑΕ. Αυτό είναι ένα γεγονός που προφανώς πολύς κόσμος δεν το γνωρίζει. Αυτό βέβαια σε καμία περίπτωση δεν αντισταθμίζει το γεγονός ότι η ομάδα τούς οφείλει χρήματα».

«Γ»: Για την επιλογή Σούλη Παπαδόπουλου μετανιώσατε;
Π.Σ.: «Όχι δεν μετάνιωσα, βοήθησε την ομάδα σε μεγάλο βαθμό από την ημέρα που ήρθε, απλά πολλά πράγματα που έχουν συμβεί τους τελευταίους δύο με τρεις μήνες θεωρώ ότι έχει αδικήσει τον εαυτό του στην προσπάθειά που έκανε με την Παναχαϊκή».

«Γ»: Σκοπεύετε να δώσετε την ομάδα το καλοκαίρι;
Π.Σ.: «Την ομάδα το καλοκαίρι θα την δώσουμε μόνο και εφόσον έρθει σοβαρή πρόταση με νόημα, εγγυήσεις και όχι λόγια του «αέρα» που ακούγονται δεξιά και αριστερά. Αυτό βέβαια μπορεί να συμβεί ανά πάσα ώρα και στιγμή. Εμείς και εγώ προσωπικά σε οτιδήποτε δούμε και δω, ότι υπάρχει δηλαδή μια καλή προοπτική με μέλλον για την Παναχαϊκή, εννοείται ότι δεν θα σταθούμε εμπόδιο. Αυτό όμως θεωρώ ότι είναι πολύ δύσκολο να συμβεί με τα σημερινά δεδομένα που επικρατούν στο ποδόσφαιρο και με τον τρόπο που η πόλη της Πάτρας γενικότερα βλέπει την Παναχαϊκή».

«Γ»: Αν δεν έρθει ποτέ αυτή η πρόταση θα αφήσετε την ομάδα;
Π.Σ.: «Φυσικά και όχι. Αν δεν έρθει η πρόταση εννοείται ότι θα συνεχίσω με μεγαλύτερη εμπειρία και καλύτερες προοπτικές».

«Γ»: Όπως μας τα λέτε η ομάδα το καλοκαίρι θα είναι τακτοποιημένη σε όλους τους τομείς.
Π.Σ.: «Ο στόχος μας από την αρχή του πρωταθλήματος ήταν να καθαρίσουμε την ομάδα από τα χρέη των προηγούμενων ΠΑΕ και είμαστε κοντά στο να το πετύχουμε. Παράλληλα σιγά – σιγά θα εξοφληθεί και όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα. Απλά φανταστείτε ότι αν αυτά που μας είχαν πει το καλοκαίρι, ότι θα λάβουμε δηλαδή 400 χιλιάρικα, ήταν πραγματικότητα, πόσο διαφορετικά θα μιλούσαμε σήμερα που έχουμε λάβει μέχρι στιγμής 46 χιλιάδες».

«Γ»: Ισχύει ότι υπήρχαν παίκτες της Κ19 στην αποστολή με το Αιγάλεω;
Π.Σ.: «Ναι ισχύει, ήταν μια ιδέα δική μου βλέποντας την προπόνηση της Τετάρτης που συμμετείχε και όλη η ομάδα της Κ19. Έχοντας προσωπική άποψη για το υλικό, επειδή έχω παρακολουθήσει έξι με επτά παιχνίδια φέτος και με γνώμονα ότι θέλω άμεσα να προωθηθούν κάποια από αυτά τα παιδιά, ώστε να εγκλιματιστούν στους ρυθμούς της πρώτης ομάδας, καθώς και το καλοκαίρι κάνοντας προετοιμασία να έχουν κάνει ήδη τα πρώτα τους βήματα και να έχουν κάποιες εμπειρίες. Μην σας φανεί παράξενο αν δείτε κάποια από αυτά τα παιδιά να παίρνουν χρόνο συμμετοχής στα εναπομείναντα παιχνίδια του πρωταθλήματος».

Ροή ειδήσεων

Advertisement