Connect with us

Διεθνή

Αποχωρεί από τον Λευκό Οίκο η σύμβουλος Εσωτερικής Πολιτικής Σούζαν Ράις

Published

on

Η σύμβουλος του Λευκού Οίκου για θέματα εσωτερικής πολιτικής Σούζαν Ράις αποχωρεί έπειτα από δύο χρόνια στη θέση, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, επαινώντας τις προσπάθειες που κατέβαλε στα θέματα της υγειονομικής περίθαλψης και της μετανάστευσης.

Ο πρόεδρος επισήμανε τον ιστορικό -όπως τον χαρακτήρισε- ρόλο της καθώς υπηρέτησε ως η κορυφαία σύμβουλος για θέματα εσωτερικής πολιτικής και εθνικής ασφάλειας σε δύο διαφορετικές κυβερνήσεις.

«Έπειτα από δύο και πλέον χρόνια σταθερού συντονισμού του Συμβουλίου Εσωτερικής Πολιτικής, είναι σαφές: δεν υπάρχει κανείς ικανότερος και πιο αποφασισμένος από τη Σούζαν Ράις για να υλοποιήσει τα σημαντικά πράγματα για τον αμερικανικό λαό» ανέφερε ο Μπάιντεν στην ανακοίνωσή του.

Η Ράις υπήρξε σύμβουλος εθνικής ασφάλειας και στη συνέχεια πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ επί κυβέρνησης του Μπαράκ Ομπάμα, όταν ο Μπάιντεν ήταν αντιπρόεδρος.

Ως το μοναδικό πρόσωπο που έχει υπηρετήσει και στα δύο Συμβούλια (Εσωτερικής Πολιτικής και Εθνικής Ασφάλειας) η Ράις «έγραψε ιστορία» προσέθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Υπενθύμισε ότι η επιλογή που έκανε να της αναθέσει τη διαχείριση των προτεραιοτήτων του σε θέματα εσωτερικής πολιτικής «ξάφνιασε πολλούς», επισημαίνοντας ταυτόχρονα τις προσπάθειες που κατέβαλε στον τομέα της περίθαλψης, της μεταρρύθμισης της αστυνομίας, του ελέγχου της οπλοκατοχής, της μείωσης του φοιτητικού χρέους και της μετανάστευσης.

Η αποχώρηση της Ράις έρχεται σε μια περίοδο που ο Μπάιντεν ετοιμάζεται να ανακοινώσει και επισήμως, ενδεχομένως ακόμη και αύριο Τρίτη, ότι θα είναι υποψήφιος για μια δεύτερη προεδρική θητεία στις εκλογές του 2024.

Ο Μπάιντεν είχε ανακοινώσει ότι θα διόριζε τη Σούζαν Ράις κορυφαία σύμβουλό του για θέματα εσωτερικής πολιτικής πριν ακόμη αναλάβει τα καθήκοντά του, τον Ιανουάριο του 2021. Είχε εξετάσει επίσης την πιθανότητα να της προτείνει να είναι υποψήφια αντιπρόεδρός του στις εκλογές του 2020.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή ειδήσεων

Advertisement