Οι ιστορίες των χρηστών του OnlyFans έχουν δείξει πώς η πλατφόρμα δημιουργίας περιεχομένου, που βασίζεται σε συνδρομές, έχει βοηθήσει οικονομικά πολλούς ανθρώπους.

Αν και ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2016, η δημοτικότητά του εκτοξεύτηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όταν διασημότητες αλλά και απλοί καθημερινοί άνθρωποι που είχαν ελεύθερο χρόνο στην καραντίνα άρχισαν να ανοίγουν τους δικούς τους λογαριασμούς και να προωθούν εικόνες και βίντεο κυρίως με σεξουαλικό περιεχόμενο.

Πολλά μάλιστα, είναι τα πρόσωπα της σόουμπιζ που έχουν παραδεχτεί ότι έχουν προφίλ και κερδίζουν από χιλιάδες ως και εκατομμύρια δολάρια.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Μπέλα Θορν, η οποία αποκάλυψε ότι κέρδισε περισσότερα από ένα εκατομμύριο δολάρια σε 24 ώρες.

Ακόμη και αθλητές κάνουν καριέρα στην πλατφόρμα, ακολουθώντας την εύκολη λύση, για να εξασφαλίσουν χρήματα.

«Με βοηθά να επιβιώνω, να πληρώνω το νοίκι, το φαγητό μου, αλλά και τα έξοδα προετοιμασίας μου. Κάποιος μου πρότεινε “γιατί δεν ανοίγεις σελίδα στο OnlyFans; Αφού ούτως ή άλλως ανεβάζεις φωτογραφίες σου με μπικίνι, γιατί να μην πληρώνεσαι γι’ αυτό;”. Είπα να το δοκιμάσω για έναν μήνα και έγινε χαμός! Ήταν τρελό!», δήλωσε η ίδια.

Οι πέντε «εκλεκτές»

Η Sun δημοσίευσε τις πέντε αθλήτριες που κέρδισαν τα περισσότερα χρήματα μέσω αυτής της πλατφόρμας, από την πάλη και το ποδόσφαιρο μέχρι το άλμα επί κοντώ.

Πέιτζ Βαν Ζάντ

Η Αμερικανίδα είναι μαχήτρια μεικτών πολεμικών τεχνών και αγωνίζεται στην κατηγορία flyweight. Ωστόσο, πέρυσι αποκάλυψε ότι κέρδισε περισσότερα χρήματα με τη δραστηριότητά της στο OnlyFans παρά με το να μπει στο οκτάγωνο. 

Ρενέ Γκρέισι 

Η Αυστραλέζα κερδίζει 14.000 την εβδομάδα από το πορνογραφικό της περιεχόμενο στο OnlyFans και πέρυσι ξεπέρασε τα 5 εκατομμύρια κέρδη.

«Λατρεύω το OnlyFans, το concept και πώς άλλαξε τη ζωή μου», αποκάλυψε η ίδια στη Sun. Επιπλέον, ισχυρίστηκε ότι η εγκατάλειψη από τους αγώνες αυτοκινήτων το 2019 ήταν η καλύτερη απόφαση που είχε επιλέξει. 

Μαντέλεν Ράιτ 

Πρόκειται για την πρώτη αθλήτρια ποδοσφαίρου σε αυτή τη λίστα. Η Ράιτ έπαιζε για τον αγγλικό σύλλογο Τσάρλτον αλλά έφυγε από το κλαμπ όταν είδαν το φως της δημοσιότητας βίντεο και εικόνες, όπου διασκέδαζε σε πάρτι πίνοντας αλκοόλ και έβαζε το κατοικίδιό της να οδηγήσει το αυτοκίνητό της.

Αφού έφυγε από τον αγγλικό σύλλογο, βρήκε «παρηγοριά» στο OnlyFans, κερδίζοντας περισσότερα από 600.000 ευρώ ετησίως. «Μπορούσα να αποκτήσω το δικό μου μέρος, μπόρεσα να ταξιδέψω σε όλο τον κόσμο και απόλαυσα πολλές πολυτέλειες», είπε στη Sun. 

Περλ Γκονζάλες

Ακόμη μία μαχήτρια που, όπως και η Βαν Ζάντ, ξεκίνησε την καριέρα της στο OnlyFans, η οποία κερδίζει 590.000 ευρώ ετησίως. Η Αμερικανίδα έχει αγωνιστεί στο UFC και αυτή τη στιγμή αγωνίζεται στην κατηγορία strawweight του Invicta Fighting Championships. 

Αλίσα Νιούμαν 

Ο Καναδέζα αθλήτρια κερδίζει ένα εκατομμύριο ευρώ τον χρόνο από την πλατφόρμα. Η ειδικότητά της είναι το άλμα επί κοντώ και εκπροσώπησε τη χώρα της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ενώ κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο στους Παναμερικανικούς Αγώνες.

Η αθλήτρια έχει συνδρομή 30 ευρώ το μήνα και, όπως λέει της αρέσει να ανεβάζει προκλητικές φωτογραφίες και δεν σκοπεύει να σταματήσει να το κάνει. «Αν όχι τώρα, τότε πότε; Αν δεν ξεπεράσουμε τα όρια και τις προσδοκίες, δεν θα κάνουμε τίποτα άλλο από το να απομακρυνθούμε από τον πραγματικό μας εαυτό!».