Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Μυτιλήνη: Προφυλακίστηκε η 49χρονη που περιέλουσε με βενζίνη τον σύζυγό της

Δημοσιεύθηκε

στις

Η ίδια καταγγέλλει θύμα ενδοοικογενειακής βίας.

Με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα προφυλακίστηκε η 49χρονη στη Μυτιλήνη που κατηγορείται ότι περιέλουσε με βενζίνη και έβαλε φωτιά τον 58χρονο άνδρα της.

Ο δικηγόρος της δήλωσε ότι θα θέσει αίτημα αποφυλάκισής με περιοριστικούς όρους, καθώς έχει ζητήσει ψυχιατρική εξέτασή της, ενώ η ίδια καταγγέλλει ενδοοικογενειακή βία.

Η ιατροδικαστική εξέταση που ζήτησε ο συνήγορος υπεράσπισης της 49χρονης, πραγματοποιήθηκε και έδειξε κακώσεις διήμερου- τριημέρου, καθώς και παλαιότερα σημάδια κακοποίησης.

  Σύμφωνα με τοπικά μέσα, η 49χρονη λιποθύμησε κατά τη διάρκεια της απολογίας της, ενώ κατέθεσε μια φίλη της που αναφέρθηκε σε κακοποίηση εναντίον της κατηγορουμένης από το θύμα.

Ο συνήγορός της Τάσος Χατζηγιάννης θα προσφύγει στο Συμβούλιο Δικαστών, θεωρώντας ότι η προφυλάκιση δεν λειτουργεί ως προκαταβολή ποινής, ζητώντας την κρίση της σημερινής απόφασης και αν γίνεται να επιβληθούν περιοριστικοί όροι. «Η 48χρονη είναι γνωστό ότι δεν έχει απασχολήσει στο παρελθόν ποτέ τη Δικαιοσύνη», πρόσθεσε ο κ. Χατζηγιάννης.

Επίσης, ιατροδικαστική εξέταση που ζήτησε ο κ. Χατζηγιάννης για την εντολέα του, δείχνει, όπως λέει, στο πόρισμά της εγκαύματα στα χέρια της τα οποία προήλθαν στην προσπάθειά της να κατασβήσει την πυρκαγιά, αλλά και πολλές κακώσεις σε πολλά σημεία του σώματος, που προέρχονται πιθανά και σε κακοποίηση, άλλες εμφανείς και άλλες σε αποδρομή.

Η 48χρονη ισχυρίζεται ότι έδρασε εν βρασμώ ψυχής, έπειτα από τον διαπληκτισμό που είχε με τον σύζυγό της: «Έριξε μεν το εύφλεκτο υγρό, αλλά άναψε η φωτιά λόγω του ότι κάπνιζαν και οι δύο». Επίσης, ανέφερε ο κ. Χατζηγιάννης ότι σύμφωνα με βίντεο της αστυνομίας αποδεικνύεται ότι η ίδια προσπάθησε με χαρτόκουτα να σβήσει τη φωτιά, και στη συνέχεια και οι δύο από κοινού να κατασβέσουν φωτιά σε παρακείμενο καταψύκτη».

«Την χτυπούσε με ραβδί»

Από την άλλη, ο πατέρας της 49χρονης συζύγου του ιδιοκτήτη της ταβέρνας, επιμένει ότι η κόρη του είναι το θύμα ενδοοικογενειακής βίας και ξεσπά σε λυγμούς στη σκέψη και μόνο το παιδί του να προφυλακιστεί.

«Την χτυπούσε άσχημα, ραβδί. Έλεγε ‘’πατέρα δεν σου έλεγα τίποτα γιατί φοβόμουν μην τον χτυπήσεις και τον σκοτώσεις’’. Είναι πολύ νευρικός» ανέφερε ο πατέρας της 49χρονης.

Όταν μάλιστα ο πατέρας της την ρωτούσε «’Γιατί … το μάτι σου είναι μαύρο εδώ και τα μπράτσα σου έτσι;» εκείνη φαίνεται να απαντούσε βρίσκοντας δικαιολογίες.

«Την χτυπούσε άσχημα» είπε ο πατέρας της με τα μάτια βουρκωμένα.

«Να μην την προφυλακίσουν γιατί δεν έχω κανέναν στο σπίτι. Σε μια γκαρσονιέρα μένω μονάχος. Αν δε τη βγάλουν, έχω ένα μπαλκόνι και θα πέσω να σκοτωθώ. Την χτύπησε, δεν ήμουν στο σπίτι εγώ. Τη χτύπησε στο σπίτι και πήγε να ανοίξει το μαγαζί, έστειλε την αδελφή του με τα κλειδιά του σπιτιού, να δει μη την έχει σκοτωμένη».


Ροή ειδήσεων

Advertisement