Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Επισκέψεις του Γιώργου Κυριακόπουλου σε ΔΥΠΑ και στο Πυροσβεστικό Σώμα

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ και Αναπληρωτής Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ε, Γιώργος Κυριακόπουλος επισκέφθηκε τη ΔΥΠΑ, πρώην ΟΑΕΔ.

Στη συνάντηση που είχε με εργαζόμενους, έγινε αποδέκτης των σοβαρών προβλημάτων που προκάλεσε στη λειτουργία του Οργανισμού η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως ανέφερε «η  ΔΥΠΑ αποτελεί μια ακόμα δημόσια υπηρεσία που απαξιώθηκε από τη κυβέρνηση Μητσοτάκη και αντιμετωπίζει προβλήματα υποστελέχωσης και αναξιοκρατίας στην κατάληψη θέσεων ευθύνης. Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη αντιμετώπισε τους ανέργους με διάθεση τιμωρίας, καθώς συλλήβδην τούς θεωρεί ως «τεμπέληδες» και  καταχραστές των επιδομάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, αντί να κατευθύνει τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης σε πολιτικές απασχόλησης, διαθέτει τους πολύτιμους πόρους σε μαζικά προγράμματα κατάρτισης χωρίς κανένα αντίκρισμα, και τα οποία παράγουν νέες στρεβλώσεις στην αγορά εργασίας. Εκτός αυτών, ενδεικτική της κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος είναι η αύξηση της διαφημιστικής δαπάνης του οργανισμού, από τις 900.000 στα 7 εκατομμύρια ευρώ, ενώ την ίδια στιγμή μόλις το 12% του συνόλου των ανέργων λαμβάνει επίδομα ανεργίας.

Επίσης, ο Γιώργος Κυριακόπουλος επισκέφθηκε την έδρα του  Πυροσβεστικού Σώματος, όπου συναντήθηκε με τον υποστράτηγο Νίκο Ρουμελιώτη.

Κατά τη συζήτηση τέθηκαν εργασιακά θέματα των πυροσβεστών και ζητήματα σχετικά με την αντιπυρική περίοδο 2023 που αρχίζει την 1η Μαΐου.

 

 

Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement