Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πρωτομαγιά με χορούς και τραγούδια-Διήμερες εκδηλώσεις από τον Πολιτιστικό Οργανισμό

Το Σάββατο η συναυλία της Φ. Βελεσιώτου, την Κυριακή τα λουλούδια στα Ψηλά Αλώνια

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι εκδηλώσεις που διοργανώνει για τον εορτασμό της πρωτομαγιάς ο Πολιτιστικός Οργανσιμός του Δήμου Πατρέων ξεκινούν στις 29 Απριλίου. Σε αυτές συμμετέχουν μουσικά και χορευτικά σχήματα, ενώ θα πραγματοποιηθούν εικαστικές δημιουργίες και τα καθιερωμένα Ανθεστήρια σε συνεργασία με τον σύλλογο ανθοπωλών. Σημείο αναφοράς και φέτος είναι οι πλατείες Υψηλών Αλωνίων και Ομονοίας.

Στις 9.30 το βράδυ του Σαββάτου 29 Απριλίου στα Ψηλαλώνια θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τη Φωτεινή Βελεσιώτου, στην οποία συμμετέχουν ο Παναγιώτης Παπαγεωργίου (πιάνο – ακορντεόν),Ορέστης Κολέτσος (μπουζούκι), Νίκος Ζουρνής (κιθάρα) και Διονύσης Μακρής (Μπάσο)

Την ίδια ώρα στην πλατεία Ομονοίας θα ξεκινήσει «Λαϊκό Γλέντι» με πατρινό μουσικό σχήμα το οποίο αποτελείται από τους Σταύρο Ξιούρα (πιάνο – κλαρίνο), Διονυσία Ντρουβάρη (τραγούδι), Ανδρέα Γκολφινόπουλο (μπουζούκι – τραγούδι) και Γιάννη Γαλάνη (κιθάρα – τραγούδι)
Την Κυριακή 30 Απριλίου η αυλαία των εκδηλώσεων ανοίγει στην πλατεία των Υψηλών Αλωνίων στις 7.30 το βράδυ.

Για δύο ώρες θα παρουσιαστούν Παραδοσιακοί Χοροί ενώ την τιμητική τους θα έχουν πρωτομαγιάτικες δημιουργίες για μικρά παιδιά από τους καθηγητές του Εικαστικού Εργαστηρίου Δήμου Πατρέων και τα Ανθεστήρια.
Στις 9.30 το βράδυ στην πλατεία Ομονοίας θα ξεκινήσει συναυλία με την λαϊκή ορχήστρα του χορευτικού τμήματος

ΓΙΟΡΤΗ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ

Το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού στο πλαίσιο των πρωτομαγιάτικων εκδηλώσεων διοργανώνει και φέτος την «Γιορτή Χορευτικών Συγκροτημάτων» συνδυάζοντας την παγκόσμια μέρα χορού με τις εορταστικές εκδηλώσεις της Πρωτομαγιάς.
Η παρουσίαση των χορευτικών συγκροτημάτων θα ξεκινήσει την Κυριακή 30 Απριλίου στις 6.00 το απόγευμα από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης. Τα συγκροτήματα μέσω του ιστορικού κέντρου θα καταλήξουν στην πλατεία των Υψηλών Αλωνίων.

Ροή ειδήσεων

Advertisement