Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
Connect with us

Ποδόσφαιρο

ΑΠΣ ΠΑΤΡΑΙ: Πρώτα ο Παναργειακός

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Ο ΑΠΣ Πάτραι φιλοξενεί τον σύλλογο του Άργους στα Προσφυγικά, έχει το μυαλό στον Διαγόρα και στον τελικό

 

Τελευταία αγωνιστική (26η) την προσεχή Κυριακή και ο ΑΠΣ Πάτραι ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις του, στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας (4ος όμιλος), υποδεχόμενος στο γήπεδο Προσφυγικών (16:00) τον Παναργειακό. Όλοι στους πράσινους θα ήθελαν η χρονιά να έχει επιτευχθεί με την παραμονή, αλλά όλα κύλησαν ανάποδα με αποτέλεσμα ο ιστορικός σύλλογος να επιστρέφει ξανά στο τοπικό πρωτάθλημα της Αχαΐας και δη σε αυτό της Α΄ κατηγορίας. Φυσικά οι εμπειρίες που αποκόμισαν ποδοσφαιριστές και διοικούντες την ομάδα είναι αρκετές, με αποτέλεσμα να προσπαθήσουν τη νέα περίοδο με περισσότερο ζήλο, έτσι ώστε ο ΑΠΣ Πάτραι να επιστρέψει στις Εθνικές κατηγορίες. Μπροστά τους ωστόσο, υπάρχει ο αγώνας με την ομάδα του Άργους και θέλουν απέναντι στη φιλοξενούμενη ομάδα να πάρουν τη νίκη και τους τρεις βαθμούς για να φύγουν με ψηλά το κεφάλι. Άλλωστε οι αγωνιστικές υποχρεώσεις για τους ποδοσφαιριστές του Σταμάτη Σαρρή δεν τελειώνουν με το παιχνίδι πρωταθλήματος, αλλά συνεχίζονται, καθώς στις 6/5 υπάρχει ο τελικός του Κυπέλλου Ερασιτεχνών, όπου θα αντιμετωπίσουν τον Διαγόρα Βραχνεΐκων κι εκεί πλέον οι ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο μετά φυσικά τον αγώνα με τον Παναργειακό θα ρίξουν όλο το βάρος.

ΕΧΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ…

Ωστόσο, το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας φτάνει στο τέλος του και πλέον έχει ξεκαθαρίσει ποιες ομάδες θα πάρουν την… άγουσα για τα τοπικά πρωταθλήματα. Όπως προαναφέρουμε ο ΑΠΣ Πάτραι θα βρίσκεται σε αυτό της ΕΠΣ Αχαΐας, οι Πανηλειακός, Αίας Γαστούνης θα παίξουν σε αυτό της Ηλείας και οι Πανγυθεατικός, Διαβολίτσι σε αυτό της Λακωνίας και της Μεσσηνίας αντίστοιχα.

Ο ΚΑΤΣΙΝΗΣ ΣΦΥΡΙΖΕΙ ΜΕ ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟ

Ωστόσο χθες ορίστηκαν οι ρέφερι με τον Ανάργυρο Κατσίνη να διευθύνει την αναμέτρηση του ΑΠΣ Πάτραι με τον Παναργειακό από τον σύνδεσμο Ανατολικής Αττικής. Βοηθούς θα έχει τους Ν. Τσέλιο (Ανατ. Αττικής) και Γ. Παπαηλία (Αθηνών). Τα άλλα παιχνίδια της 26ης αγωνιστικής ορίστηκαν να τα διευθύνουν οι εξής διαιτητές (16:00): Πανηλειακός-Ερμιονίδα: (Ηλ. Ρέκκας (Μεσσηνίας), Αιολικός-Πανιώνιος: Ρ. Τριανταφύλλου (Αργολίδας), Φοίνικας Ν. Επιδαύρου-Πανγυθεατικός: Β. Λάμπρου (Δυτ. Αττικής), ΑΟ Πυλίου Κω-Ιάλυσος: Αλ. Φωκάς, Μ. Ανδριανός, Αλ. Σταθοπούλου (Αχαΐας), Ρόδος-Μύκονος: Γ. Παναιωταράς (Αθηνών), Διαβολίτσι-Αίας Γαστούνης: Σπ. Λιάρος (Λακωνίας).

ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΑΝ ΚΙ ΑΛΛΕΣ…

Στο μεταξύ, άλλες εννέα ομάδες της Γ’ Εθνικής προστέθηκαν στις «32» που ζητούν από την ΕΠΟ αύξηση των ομίλων της κατηγορίας, ώστε αυτή να είναι βιώσιμη και να μην χάσει τον ερασιτεχνικό της χαρακτήρα. Πρόκειται για τον Πιερικό, την Θύελλα Ραφήνας, την Αλεξανδρούπολη, την Ελασσόνα, το Κερατσίνι, τον Απόλλωνα Παραλιμνίου, τον Δωτιέα Αγιάς, τον Μακεδονικό Φούφας και την Α.Ε. Λευκίμμης. Εντός της εβδομάδας αναμένεται να συμφωνήσουν άλλα 15 σωματεία και υπολογίζεται πως από τα 73 σωματεία της φετινής Γ΄ Εθνικής, τουλάχιστον το 80% εξ αυτών θα συνυπογράψουν το αίτημα για την αναδιάρθρωση της κατηγορίας. Ένα αίτημα απολύτως δίκαιο, που η ΕΠΟ οφείλει να εισακούσει, ώστε να μην βρεθεί στο περιθώριο μεγάλο μέρος του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, που είναι ο «προθάλαμος» των επαγγελματικών κατηγοριών. Τέλος ματαιώθηκε επίσημα η αναμέτρηση Διγενής Νεοχωρίου-Ναυπακτιακός Αστέρας.

Ροή ειδήσεων

Advertisement