Μαγειρική
Σκορπίνα αχνιστή με αρακά και αγκινάρες

Υλικά:
1 κιλό σκορπίνες των 250 γρ. (ή καπόνι, χριστόψαρο), φιλεταρισμένο
200 ml ελαιόλαδο
αλεύρι για όλες τις χρήσεις
10 κλωνάρια μαϊντανό, ψιλοκομμένο
10 κλωνάρια άνηθο, ψιλοκομμένο
10 φύλλα δυόσμο, ψιλοκομμένα
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 πράσινη καυτερή πιπεριά
4 μεγάλες αγκινάρες καθαρισμένες, σε φέτες του 1 εκ. κατά μήκος
300 γρ. φρέσκο αρακά
300 ml ζωμό από τα κεφάλια και τα κόκκαλα των ψαριών (βράζετε για 30΄ με λίγο ξερό κρεμμύδι, 1 καρότο και 1 κλωνάρι σέλινο)
30 ml χυμό λεμονιού
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο να θερμανθεί και αφού αλατοπιπερώσετε και αλευρώσετε καλά το ψάρι το περνάτε από το τηγάνι. Άμεσα προσθέτετε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, το κρεμμυδάκι και την καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη, τις αγκινάρες και τον αρακά και σβήνετε με το λεμόνι. Αφαιρείτε το ψάρι από το τηγάνι και προσθέτετε τον ζωμό. Αφήνετε να βράσουν τα υλικά 5΄ και αφού αλατοπιπερώσετε επιστρέφετε στο τηγάνι τα φιλέτα. Βράζετε για ακόμα 2΄ και σερβίρετε.