Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023
Connect with us

Ελλάδα

Διπλό φονικό στα Ανώγεια: Την ενοχή του 31χρονου προτείνει ο εισαγγελέας

Δημοσιεύθηκε

στις

Την ενοχή του 31χρονου πρότεινε ο εισαγγελέας στην υπόθεση για το διπλό φονικό στα Ανώγεια που σημειώθηκε τον Μάιο του 2020 οπότε και βρήκαν τραγικό θάνατο ο 63χρονος μαντιναδολόγος, Λευτέρης Καλομοίρης και ο 32χρονος κτηνοτρόφος Γιώργος Ξυλούρης.

Όπως αναφέρει το cretapost.gr, ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του 31χρονου, ενώ δεν του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του βρασμού ψυχής.

Σπαραγμός από την μάνα του Ξυλούρη στη δίκη για το διπλό φονικό στα Ανώγεια: «Παιδάκι μου»

Μεταξύ άλλων, ο εισαγγελέας ανέφερε πως ο κατηγορούμενος είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση, όπως ακριβώς και ο Γιώργος Ξυλούρης ενώ το επεξήγησε απαριθμώντας τους λόγους: «Επέδειξε σκληρή συμπεριφορά, είχε κάθε ευκαιρία να μη δώσει συνέχεια φεύγοντας σε αντίθεση κατεύθυνση, δεν δίστασε να πάει στο σπίτι του να οπλιστεί με ένα όπλο, πήγε στο σπίτι του Ξυλούρη προκαλώντας τον και τέλος δεν δίστασε να πυροβολήσει μπροστά σε κόσμο».

Ο ίδιος τόνισε πως σκότωσε τον Γιώργο Ξυλούρη σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Τι υποστήριξε ο 31χρονος
Στην προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου, ο 31χρονος άρχισε την απολογία του με δάκρυα στα μάτια.

«Το ποδήλατο μου έδωσε ελευθερία μετά τον ακρωτηριασμό»
Ο ίδιος ανέφερε πως: «Είχα έναν άγιο πατέρα και τον έχασα. Ο ήλιος μου ανέτειλε κι έδυε μέσα από τα μάτια του. Η απώλειά του έχει επισκιάσει τα πάντα. Τα τελευταία τρία χρόνια της ζωής μου είμαι έγκλειστος. Δεν πέρασε ούτε ένα βράδυ να μη μου κάνει συντροφιά ο αφέντης μου. Με αγκαλιάζει, μου μιλά γλυκά, μου λέει μαντινάδες, με συντροφεύει», ενώ παράλληλα τόνισε πως: «Η πρωτόδικη απόφαση με εξισώνει με έναν δολοφόνο».

Ως προς τα γεγονότα εκείνης της ημέρας, ανέφερε πως λειτούργησε υπό το καθεστώς του φόβου καθώς: «Φοβόμουνα πως θα γυρίσει να μας γαζώσει. Λειτούργησα από ένστικτο αυτοσυντήρησης» και έπειτα άκουσε φωνές που έλεγαν: «Παναγιά μου, τον Λευτέρη».

Ο ίδιος αντίκρισε τον πατέρα του νεκρό και είπε ότι «πάτησα την σκανδάλη όσο πιο γρήγορα κι όσο πιο δυνατά μπορούσα. Εγώ τα έχω χάσει όλα. Κερδισμένος δεν βγαίνω από εδώ».

Σε σχέση με τις διαφορά που είχε ο πατέρας του με τον Ξυλούρη, έκανε λόγο για μια ασήμαντη κτηματική διαφορά για ένα κομμάτι γης που σε άλλον να το χάριζαν, δεν θα το έπαιρνε αλλά για τον Ξυλούρη ήταν όλη του η ζωή».

IN.GR

Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement