Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Επιστρέφουν στο Δήμο Πατρέων οι 426 της Κοινωφελούς-Η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής

Δημοσιεύθηκε

στις

Μεγάλη νίκη για τους 426 εργαζόμενους  του Δήμου Πατρέων.

Εκδικάστηκε χθες στο Πρωτοδικείο Λασιθίου το αίτημα των συμβασιούχων της Κοινωφελούς που ζητούν να επιστρέψουν για δουλειά στο Δήμο Πατρέων και από την Τρίτη, θα βρίσκονται μέχρι και τις 20/9 στις θέσεις του. Στην Κρήτη, βρέθηκε ο Αλέκος Χρυσανθακόπουλος, ο οποίος υπερασπίστηκε το αίτημα τους και με ανάρτησή του στο διαδίκτυο αναφέρει:

“Πανελλήνιας σημασίας η απόφαση υπέρ των εργαζομένων που ανοίγει δρόμο και για να κερδηθούν προσφυγές εργαζομένων και από άλλους Δήμους. Η άρτια δικηγορική συνδρομή και ο Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος με μια δυναμική και τεκμηριωμένη κατάθεση επι 40 λεπτά στο Δικαστήριο που έγινε στο Λασίθι, πέτυχαν να γίνουν δεκτά τα αιτήματα των εργαζομένων. Γεγονός τεράστιας σημασίας, αν αναλογιστούμε ότι κάτι τέτοιο δεν πέτυχε ούτε ο Δήμος Ηρακλείου σε πρόσφατο δικαστήριο, ούτε άλλο Δήμοι μέχρι τώρα. Απατώντας στα καίρια ερωτήματα του Προέδρου ως προς τις ελλείψεις προσωπικού κατέθεσε δηλώσεις της ίδιας της Δημοτικής αρχής για τα 400 και πλέον κενά που υπάρχουν και που προξενούν δυσλειτουργία στις δημοτικές υπηρεσίες από την υποστελέχωση. Είναι άκρως απαραίτητοι όλοι και με ευθύνη για το συμφέρον των δημοτών το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να στηρίξει το αίτημα τους. Όσον αφορά τα οικονομικά του Δήμου αποκάλυψε μεταξύ των άλλων έγγραφα για τα 33 εκατομμύρια ευρώ της τελευταίας τετραετίας που παραμένουν ανείσπρακτα και επίσης τα μη προϋπολογισμένα έσοδα από διάφορες πηγές”.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Οι 426 συμβασιούχοι του προγράμματος «Κοινωφελούς Εργασίας» του ΟΑΕΔ, που με τη σημερινή απόφαση του Πρωτοδικείου του Λασιθίου Κρήτης επιστρέφουν για να εργαστούν στο Δήμο, μέχρι το Σεπτέμβριο του 2023, είναι μακροχρόνια άνεργοι που αναζητούν εργασία και όχι «τρόπαιο» τάχα «νίκης» επί της Δημοτικής Αρχής, όπως τους παρουσιάζουν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο Δήμο (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ, Ακροδεξιά κλπ.) και τα φιλικά προς αυτές ΜΜΕ.
Αυτοί που τους βλέπουν σαν «τρόπαιο» αφενός τους υποτιμούν, αφετέρου θέλουν να αποκρύψουν τις ευθύνες των κομμάτων τους για την ανεργία και τις χιλιάδες κενές θέσεις στους Δήμους, τις οποίες προσπαθούν να καλύψουν με τα απαράδεκτα προγράμματα που απλά ανακυκλώνουν την ανεργία, μετατρέπουν τους ανέργους σε “ομήρους” και περνάνε άλλη μία αρμοδιότητα στους Δήμους, χωρίς την απαιτούμενη αναγκαία χρηματοδότηση.
Όμως, είναι γνωστές οι ευθύνες, τόσο των αστικών κομμάτων, όσο και των παρατάξεών τους στο Δήμο.
Η Δημοτική Αρχή εξακολουθεί να μάχεται και να απαιτεί σταθερή δουλειά για όλους τους ανέργους, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, κάλυψη όλων των κενών θέσεων στο Δήμο Παρέων με μόνιμο προσωπικό και με ευθύνη των κυβερνήσεων.
Ο λαός που βλέπει, ξέρει πολύ καλά την αλήθεια και όταν έρθει η ώρα θα δώσει την απάντησή του.


Ροή ειδήσεων

Advertisement