Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

σπιράλ: 6 νέες υποψηφιότητες ανακοίνωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Πέτρος Ψωμάς

Σε ετοιμότητα η δημοτική παράταξη ενόψει των δημοτικών εκλογών του Οκτωβρίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε μια δεύτερη ανακοίνωση 6 νέων υποψηφίων με τη δημοτική παράταξη σπιράλ, προχωρά σήμερα ο υποψήφιος Δήμαρχος Πέτρος Ψωμάς.
Εξι νέα πρόσωπα, ενεργοί συμπολίτες μας, με πλούσια επαγγελματική αλλά και κοινωνική δραστηριότητα, που με τη σειρά τους ενώνουν δυνάμεις και συστρατεύονται στην κοινή προσπάθεια του σπιράλ και του Πέτρου Ψωμά μια Πάτρα ακόμα καλύτερη και την ανανέωση στην διοίκηση του Δήμου Πατρέων.

Το σπιράλ δεσμεύεται για τακτική ανακοίνωση υποψηφίων εβδομαδιαία, καταδεικνύοντας την ετοιμότητα της παράταξης ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Οκτωβρίου
Ειδικότερα, υποψήφιοι με το σπιράλ θα είναι οι κυρίες Νόπη Γραικούση, συγγραφέας, γιατί όπως η ίδια δηλώνει «φαίνεται αδύνατο μέχρι να γίνει!» και Αγγελική Κυριακοπούλου, ελεύθερη επαγγελματίας, γιατί «δεν αλλάζει την Πάτρα με καμία άλλη!» καθώς επίσης και οι Μάκης Κουλούρης, χημικός, «για μια σύγχρονη πόλη, ιδεατή, ρομαντική, αληθινή», Θανάσης Μανθόπουλος, συνταξιούχος έμπορος, γιατί θέλει «μια όμορφη πόλη για τα εγγόνια του», Δημήτρης Μπότσαρης, δικηγόρος, ο οποίος οραματίζεται «μια όμορφη πόλη με υποδομές» και ο συνταξιούχος παιδίατρος Δημήτρης Παπαλάμπρου, που θεωρεί πως ζει σε μια «αρχόντισσα πόλη» που τις αξίζουν πολλά περισσότερα!

Λεζάντα για την ομαδική φωτογραφία:
Από αριστερά (πάνω) οι Αγγελική Κυριακοπούλου, Μάκης Κουλούρης, Δημήτρης Παπαλάμπρου και Δημήτρης Μπότσαρης, Νόπη Γραικούση, Θανάσης Μανθόπουλος (κάτω)

ΟΙ 6 ΝΕΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

1. Γραικούση Παρθένα (Νόπη) του Δημητρίου
Συγγραφέας
#πολιτισμός

«Φαίνεται αδύνατο μέχρι να γίνει!»

«Η Πάτρα μας από της ιδρύσεώς της υπήρξε μια πολυπολιτισμική πόλη. Όμως η αναποτελεσματικότητα του προγραμματισμού του μέλλοντός της, την οδήγησαν σε κατάσταση στασιμότητας. Παρ’ όλη την μακραίωνη ιστορία της και όλων των χαρακτηριστικών της που θα την έκαναν αντάξια των σύγχρονων μεγαλουπόλεων του εξωτερικού, έχει οδηγηθεί σε μία κατάσταση νάρκωσης, αναπολώντας το παρελθόν, θαυμάζοντας τα δειλινά και χορεύοντας σε καρναβαλικούς ρυθμούς. Συμμετέχω στις Δημοτικές Εκλογές 2023 με το σπιράλ, γιατί είναι ανεξάρτητο, έχει στόχους και τρόπους για να τους πραγματοποιήσει. Επίσης, αποτελείται από ανθρώπους που αγαπούν την πόλη μας και επιζητούν το καλύτερο που της αξίζει.»

Η Νόπη Γραικούση γεννήθηκε και κατοικεί μόνιμα στην Πάτρα. Έχοντας τελειώσει με τον εργασιακό της βίο στον ιδιωτικό τομέα ασχολήθηκε με το όνειρό της που είναι η συγγραφή και ο πολιτισμός γενικότερα. Το διήγημά της « Τέρμα Νόρμαν» απέσπασε το τρίτο βραβείο στο διαγωνισμό «Δρόμοι και πλατείες της Πάτρας» (2018), που είχε διοργανώσει η ομάδα εθελοντισμού και ενεργοποίησης Patrinistas. Κατόπιν, με το διήγημά της «Patrensis» συμμετείχε στη συλλογική έκδοση «8 πρόσωπα της πόλης» (εκδ. Έναστρον 2019). Στη συνέχεια, τον καιρό της καραντίνας, έγραψε ποιήματα χαϊκού και ένα διήγημα, τα οποία συμπεριλήφθηκαν στα συλλογικά βιβλία «LuzDelMestri-Anthology» και στις δύο τρίγλωσσες εκδόσεις (Αγγλικά. Ισπανικά, Ελληνικά). Το 2020 εκδόθηκε η συλλογή διηγημάτων της με τίτλο «Ο μίσχος του κακού» (εκδ. ΤΟ ΔΟΝΤΙ), ενώ το 2022 συμμετείχε, με το διήγημα “Τα γενέθλια” στη συλλογική έκδοση «Λογοτεχνικά μονοπάτια» (εκδ. ΟΣΤΡΙΑ). Στην πόλη μας, παρουσιάστηκε το θεατρικό της έργο «Η πράσινη καρέκλα» (2021) στον Πολυχώρο πολιτισμού «ΜΗΧΑΝΟΥΡΓΕΙΟ» της Πάτρας. Το δεύτερο θεατρικό της, «Το ταγκό της Πάτρας», παρουσιάστηκε στο Θέατρο «ΟροΦώς» το 2022. Διατελεί και ραδιοφωνική παραγωγός, εθελοντικά, με την εκπομπή «ΓΕΦΥΡΕΣ», στο δικτυακό ραδιόφωνο syzefxi.com, παρουσιάζοντας βιβλία και συγγραφείς, ως επί το πλείστον πατρινούς.

2. Κουλούρης Γεράσιμος (Μάκης) του Παναγιώτη
Χημικός
#αθλητισμός

«Για μια σύγχρονη πόλη, ιδεατή, ρομαντική, αληθινή»

Ορμώμενος από τη μεγάλη μου αγάπη για την πόλη μας και τη θέληση μου να προσφέρω ανιδιοτελώς στο κοινωνικό σύνολο, αποφάσισα να συμμετάσχω στις επικείμενες δημοτικές εκλογές με το σπιράλ. Επιπρόσθετα η πολύ κακή κατάσταση – εικόνα της Πάτρας σε όλους τους τομείς, έκαναν την παραπάνω επιθυμία μου επιτακτική ανάγκη. Το σπιράλ έχει ολοκληρωμένο και άρτιο πρόγραμμα, συγκεκριμένες προτάσεις και λύσεις για τα προβλήματα που ταλανίζουν την Πάτρα μας, και συνάμα απαρτίζεται στο σύνολό της από ανθρώπους με όραμα, πείσμα, γνώση και ικανότητα.

Ο Μάκης Κουλούρης γεννήθηκε το 1974 στην Πάτρα. Είναι παντρεμένος με την Μαρία Μουγκογιάννη. Η οικογένειά του συμπληρώνεται από 2 υπέροχους τετράποδους φίλους, τον Μέλο και την Αντουανέτα. Είναι πτυχιούχος Χημικός της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών με εξειδίκευση στην Οινολογία – Τεχνολογία Τροφίμων και Ποτών και πτυχιούχος καθηγητής διδασκαλίας γερμανικής γλώσσας. Από το 1976 έως το 1991 έζησε στη Νέα Σμύρνη, όπου πέρασε τα μαθητικά του χρόνια και ταυτόχρονα ήταν αθλητής καλαθοσφαίρισης του Α.Ο.Ν.Σ ΜΙΛΩΝ. Από το 1991 έως και σήμερα είναι κάτοικος Πατρών, όπου σπούδασε, έπαιξε μπάσκετ, ζει και εργάζεται ως εκπαιδευτικός. Παράλληλα, είναι συνεργάτης του περιοδικού “Πατρινόραμα” του ομίλου επιχειρήσεων ONE STEP Μ.Ι.Κ.Ε. Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Χημικών. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Α.Σ ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ και μέλος του Α.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΔΑ και Α.Σ ΠΑΝΑΧΑΊ’ΔΑ. Είναι εθελοντής αιμοδότης του συλλόγου αιμοδοτών “Ο Αιμοδότης”.

 

3. Κυριακοπούλου Αγγελική του Κυριάκου
Ελεύθερος επαγγελματίας
#περιβάλλον

«Δεν αλλάζω την Πάτρα με καμία άλλη!»

«Η πολυετής μου εμπειρία, με έφερε μοιραία απέναντι στα λειτουργικά προβλήματα της πόλης, παράλληλα με μια νοοτροπία που λέει ότι «δεν υπάρχει θέμα που να μη βρίσκει τη λύση του, όταν αυτοί που το χειρίζονται έχουν ανοικτά αυτιά και μυαλά». Πιστεύω ότι μόνο μέσα από τη συλλογική προσπάθεια μπορούν να διαμορφωθούν οι κατάλληλες προοπτικές που θα οδηγήσουν σε ένα καλύτερο αύριο του τόπου μας. Είναι επιτακτική ανάγκη να γίνουν ριζικές αλλαγές στο τόπο μας, ώστε ο δήμος μας να προοδεύσει. Ονειρεύομαι να δω την πόλη μου σαν μια μητρόπολη που θα δεσπόζει στην καρδιά της περιφέρειάς της και σαν το μέρος που οι μεν περαστικοί να σκέφτονται «θα μου άρεσε να ζω στη Πάτρα», οι δε πολίτες της να δηλώνουν δεν αλλάζω την Πάτρα με καμία άλλη!»

Η Αγγελική Κυριακοπούλου γεννήθηκε το 1964 στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής από Πατρινούς γονείς. Πολύ σύντομα βρέθηκε να μεγαλώνει στην καρδιά της Πάτρας, ζώντας από κοντά όλες τις μεταλλάξεις και την εξέλιξη αυτής της πόλης και των ανθρώπων της. Μάλιστα, καθώς η ίδια καταγόταν από οικογένεια με έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα (εισαγωγές, χονδρικό και λιανικό εμπόριο, επενδύσεις, καινοτομίες κλπ.)
είχε μάθει να μην εφησυχάζει, να μην επαναπαύεται και να αναζητά διαρκώς την εξέλιξη και την πρωτοπορία. Μέσα σ’ αυτό το πνεύμα, αφού πρώτα λαμβάνει τις απαραίτητες γνώσεις οικονομικών και λογιστικής, ξεκινά να ασχολείται με τον αθλητισμό και τις πολεμικές τέχνες, όχι μόνο για την προσωπική της ανάπτυξη, αλλά και ως επιχειρηματική
δραστηριότητα, δημιουργώντας σύντομα δυο γυμναστήρια, σε Πάτρα και Αίγιο.

Η εξέλιξη όμως και οι προσωπικές αναζητήσεις, την ωθούν το 2005 στη δημιουργία μιας νέας επιχείρησης, της οποίας το αντικείμενο, αυτή τη φορά, είναι η διαχείριση κτηρίων. Ένας νέος κόσμος γεμάτος προκλήσεις είναι πλέον η νέα της πραγματικότητα, η οποία, εκτός από τα τυπικά και αυτονόητα θέματα διεκπεραίωσης, απαιτεί ανάπτυξη ικανοτήτων που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία και συνεργασία κοινωνικών ομάδων, τη δημιουργία συνθηκών ιδανικής κοινής συμβίωσης, την καθημερινή εξάσκηση στην ευέλικτη, άμεση αλλά και δίκαιη επίλυση θεμάτων με συχνά, συγκρουόμενα συμφέροντα κλπ. Η Αγγελική Κυριακοπούλου παραμένει και σήμερα μια δραστήρια επιχειρηματίας, είναι μητέρα δύο γιών, 23 και 30 ετών, και δε χάνει ευκαιρία να συμμετέχει εθελοντικά, ηθικά και πρακτικά, σε όποια πρωτοβουλία αισθάνεται ότι μπορεί να
φανεί χρήσιμη, όπως στους Μεσογειακούς Αγώνες, στη δημιουργία συλλόγου με ρίζες στην Λατινική Αμερική (Union Latina), αλλά και συμμετοχή σε πολιτιστικές δράσεις με
θεατρικό και μουσικό περιεχόμενο.

4. Μανθόπουλος Θανάσης του Βασιλείου
Συνταξιούχος έμπορος
#ανάπτυξη

«Θέλω μια όμορφη πόλη για τα εγγόνια μου»

Θέλω να συνεχίσω να είμαι ενεργός πολίτης και πιστεύω ότι με το σπιράλ είναι εφικτό η Πάτρα να βρει τον βηματισμό της και τον δρόμο της για τα επόμενα 50 χρόνια. Το όραμά μου είναι να ζήσω με τα εγγόνια μου στην Πάτρα και να γίνει αυτή η πόλη μέρος των δικών τους αναμνήσεων, όπως και των δικών μου.

Ο Θανάσης Μανθόπουλος ζει μόνιμα στην Πάτρα από το 1967. Τελείωσε το β’ Γυμνάσιο και ακολούθησαν οι σπουδές στο Μαθηματικό Πατρών. Από το 1977 μπήκε στην οικογενειακή εμπορική επιχείρηση στην οποία και δραστηριοποιήθηκε μέχρι που συνταξιοδοτήθηκε. Είναι μέλος του ΔΣ του ΕΕΣΠ (1999 – 2014), μέλος του ΔΣ Επιμελητηρίου Αχαΐας (2000 -2003) μέλος του ΔΣ της Φιλαρμονικής Εταιρίας (2000-2007), μέλος του ΔΣ ΝΟΠ, έφορος ΥΠ Υδατοσφαίρισης ΝΟΠ (2003 – 2006), μέλος ΔΣ ΕΤ Αχαϊκών Σπουδών (2020 – 2023). Είναι πατέρας δύο παιδιών και τεσσάρων εγγονιών!

5. Μπότσαρης Δημήτρης του Γρηγορίου
Δικηγόρος
#διοίκηση

«Οραματίζομαι μια όμορφη πόλη με υποδομές»

«Συμμετέχω στις Δημοτικές εκλογές του 2023 με το σπιράλ και τον Πέτρο Ψωμά ως μέλος της ομάδας “Διοίκηση” γιατί θέλω να δω την πόλη μου, την Πάτρα να αναπτυχθεί σε όλους τους τομείς και να συνεργασθεί με τους φορείς τόσο της Δημόσιας Διοίκησης όσο και με τον ιδιωτικό τομέα, με σκοπό την καλύτερη ποιότητα ζωής των πατρινών. Αποφάσισα να συμπορευθώ με την ομάδα του σπιράλ γιατί με εμπνέει και γιατί θεωρώ τον Πέτρο Ψωμά, έναν ικανό και χαρισματικό άνθρωπο.»

Ο Δημήτριος Μπότσαρης γεννήθηκε στην Πάτρα το 1969. Σπούδασε Νομική στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ασκεί μάχιμη δικηγορία ως δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω με έδρα την Πάτρα. Έχει εργασθεί στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, για το Κτηματολόγιο Πατρών και σε εταιρίες των Πατρών και των Αθηνών ως νομικός σύμβουλος. Είναι πατέρας δύο παιδιών.

 

6. Παπαλάμπρου Δημήτρης του Γερασίμου
Συνταξιούχος παιδίατρος
#κοινωνία

«Ζω σε αρχόντισσα πόλη!»

«Το αυθόρμητο ξεκίνημα του σπιράλ με παρακίνησε να αναμειχθώ στα κοινά χωρίς υστεροβουλία, ώστε να βελτιώσουμε την καθημερινότητά μας και να δημιουργήσουμε φωτεινότερο μέλλον. Η πόλη είναι σε παρακμή και δεν της αξίζει. Η ομαδική εθελοντική εργασία και η αναζήτηση βοήθειας από ανθρώπους που όντως γνωρίζουν, οδήγησε σε πρόγραμμα που μπορεί να ξεκινήσει την επόμενη μέρα. Η απουσία κομματικής χροιάς μάς επιτρέπει να αφοσιωθούμε στον σκοπό μας. Στο πρόσωπο του Πέτρου Ψωμά βρήκαμε την συνισταμένη των οραμάτων μας για ένα Δήμο όλων των συμπολιτών!»

Γεννημένος στην Πάτρα το 1946, σπούδασε Ιατρική στο ΕΚΠΑ και ειδικεύθηκε στην Παιδιατρική. Απέκτησε Διδακτορικό στο ΕΚΠΑ το 1984, με θέμα την συχνότητα του άσθματος στην παιδική ηλικία (πρώτη μελέτη στην Ελλάδα). Άσκησε το ελεύθερο επάγγελμά του στην Πάτρα για 45 χρόνια. Συμμετείχε ως μέλος ΔΣ και του Πειθαρχικού καθώς και σε δράσεις του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών. Δημοσίευσε εργασίες και έκανε ομιλίες σε συνέδρια και εκδηλώσεις. Είναι δραστήριο μέλος των Παλαιών Προσκόπων και συνεργάτης του Ερυθρού Σταυρού. Γνωρίζει άριστα Αγγλικά και πολύ καλά Ιταλικά.


Ροή ειδήσεων

Advertisement