Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

O A. Κατσανιώτης σε υπηρεσίες του ΕΦΚΑ

Δημοσιεύθηκε

στις

Υπηρεσίες του Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης στην Πάτρα επισκέφθηκε χθες ο Υφυπουργός Εξωτερικών και υποψήφιος Βουλευτής Αχαΐας, Ανδρέας Κατσανιώτης, που είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να συνομιλήσει με στελέχη και εργαζομένους, αλλά και με πολίτες.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κατσανιώτης επισκέφθηκε την Περιφερειακή Διεύθυνση του ΕΦΚΑ, τα Υποκαταστήματα Αγίου Αλεξίου και Γούναρη, καθώς επίσης και το Κέντρο Υγείας Βορείου Τομέα Πατρών.
Στις συνομιλίες του, ο Υφυπουργός αντάλλαξε απόψεις σχετικά με την οργάνωση των υπηρεσιών, τα θετικά αποτελέσματα που είχαν οι παρεμβάσεις εκσυγχρονισμού των τελευταίων ετών, αλλά και για τα προβλήματα που υπάρχουν και πρέπει να αντιμετωπιστούν.
«Στο δημόσιο σύστημα ασφάλισης συντελέστηκε μία μεγάλη και ειρηνική επανάσταση την τελευταία 4ετία. Οι πολίτες είδαν επιτέλους μία κυβέρνηση να βάζει τάξη στο χάος των συντάξεων, να υλοποιεί πολλές από τις ανεκπλήρωτες για πολλά χρόνια υποχρεώσεις της Πολιτείας και να περνάει, επί της ουσίας, το δημόσιο σύστημα ασφάλισης στην ηλεκτρονική εποχή. Ενώ επιπροσθέτως, οφείλουμε να υπογραμμίσουμε τη συμβολή των δομών υγείας και πρόνοιας του ΕΦΚΑ στην αντιμετώπιση της πανδημίας και τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Κατσανιώτης, δεσμευόμενος ότι η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ θα προχωρήσει πολύ πιο γρήγορα και τολμηρά στη δημιουργία ενός ισχυρού και σύγχρονου δημόσιου πυλώνα ασφάλισης και υγείας.
Μετά το τέλος των επισκέψεών του, ο Ανδρέας Κατσανιώτης, δήλωσε: «Επισκέφθηκα σήμερα υπηρεσίες του ΕΦΚΑ στην Πάτρα και είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω με εργαζόμενους και πολίτες. Κοινή πεποίθηση είναι πως τα τελευταία χρόνια έγιναν σημαντικά βήματα.
Τα ρεκόρ που επιτεύχθηκαν είναι πολλά: Μεγάλη επιτάχυνση στην έκδοση και απονομή συντάξεων, πλήρης καταβολή αναδρομικών, τεράστια αύξηση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών και πολλά άλλα.
Η προσπάθεια για ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό κοινωνικό κράτος όμως, πρέπει να συνεχιστεί.
Μία από τις μεγάλες προτεραιότητες της ΝΔ είναι, όλοι οι ασφαλισμένοι να απολαμβάνουν πλήρως αυτοματοποιημένες υπηρεσίες και το σύνολο των απολαβών που δικαιούνται, με τον τρόπο που πρέπει, στον χρόνο που πρέπει. Και αυτό με πολύ απλά λόγια σημαίνει πως κάθε πολίτης θα πρέπει να εξυπηρετείται με πλήρως ηλεκτρονικό τρόπο και οι συνταξιούχοι να παίρνουν τη σύνταξή τους άμεσα.
Είναι δικαίωμα κάθε πολίτη να έχει ένα καλό και αποτελεσματικό ασφαλιστικό σύστημα. Και είναι χρέος δικό μου να συμβάλλω σε αυτή την προσπάθεια που θα κάνει η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ».


Ροή ειδήσεων

Advertisement