Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Αποκάλυψη: Η συμμορία των εκβιαστών του 2015 κι ο συσχετισμός με την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ

Δημοσιεύθηκε

στις

Δύο μέλη μία συμμορίας εκβιαστών που είχε εξαρθρωθεί στα τέλη του 2015 από την Ασφάλεια Αττικής και για την δράση της οποίας φέρεται να είχε παρουσιάσει τότε κρίσιμα στοιχεία στις αστυνομικές αρχές, ο Γιώργος Καραϊβάζ, φαίνεται ότι είναι –όπως αποκαλύπτει το “in.gr”- από τα κύρια πρόσωπα στην έρευνα ή και στον φάκελο που έχει σχηματίσει η ΕΛΑΣ για την δολοφονία του γνωστού δημοσιογράφου τον Απρίλιο του 2021, στον Αλιμο!

Ο ένας εξ αυτών φέρεται να είναι, σύμφωνα με την δικογραφία που έχει σχηματιστεί , ο οδηγός του σκούτερ μάρκας Beverly που χρησιμοποιήθηκε στην δολοφονία του δημοσιογράφου κι ο άλλος -σύμφωνα με τις ενδείξεις των αστυνομικών- εξετάζεται ότι μπορεί να είναι ο ηθικός αυτουργός και «συντονιστής» της δολοφονικής επίθεσης κατά του δημοσιογράφου.

Σημειώνεται ότι στον φάκελο που είχε σχηματιστεί τότε, σημειωνόταν ο ρόλος του Γ. Καραϊβάζ, στην αστυνομική έρευνα αλλά και δυσμενή σχόλια των ποινικών για αυτή την «παρέμβαση» του. Χωρίς τα στελέχη της ΕΛΑΣ να αποκλείουν ότι η συγκεκριμένη υποβοήθηση των αρχών από τον δημοσιογράφο, να ήταν ένας από τους λόγους που οδήγησε στην στόχευση του, αφού πολλοί εκ των κατηγορουμένων σε αυτή την υπόθεση καταδικάστηκαν αργότερα σε πολυετείς καθείρξεις. Επιπλέον εξετάζονται κι άλλα κίνητρα.

Το λευκό βαν
Την ίδια ώρα αποκαλύπτεται ότι το λευκό βαν που ανήκε σε εταιρεία καθαρισμού δυο εμπλεκομένων στην δολοφονία δεν συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των αρχών μόνο γιατί κινείτο κοντά στην μοτοσικλέτα στην οποία επέβαιναν οι δολοφόνοι του Γιώργου Καραϊβάζ στην προσπάθεια διαφυγής τους, την ημέρα της εγκληματικής επίθεσης, μέσω της λεωφόρου Ποσειδώνος.

Το ίδιο βαν φαίνεται να έχει καταγραφεί και την προηγούμενη μέρα της δολοφονίας να κινείται κοντά στο σημείο που δέχθηκε την φονική επίθεση ο άτυχος δημοσιογράφος. Μάλιστα και την προηγούμενη ημέρα υπήρχε παρόμοιο εγκληματικό σχέδιο σε βάρος του δημοσιογράφου αλλά υπήρξε αναβολή της επίθεσης, γιατί ήταν κοντά του συγγενικά του πρόσωπα. Κι όλα αυτά βεβαίως είναι σαφή δείγματα για τα στελέχη της ΕΛΑΣ της. Καθότι ο εντοπισμός του είναι «διπλός» χωρίς σε καμιά περίπτωση να δικαιολογείται η παρουσία του στο εν λόγω σημείο, λόγω καθαρισμού κάποιου γειτονικού κτιρίου κλπ.

Το τελευταίο 24ωρο λοιπόν υπήρξε από την ΕΛΑΣ η σύλληψη δυο αδελφών ελληνικής καταγωγής, ηλικίας 40 και 48 ετών (ΣΣ είχαν κατηγορηθεί για ληστείες αλλά είχαν απαλλαγεί) για την δολοφονία του Γιώργου Καραιβαζ. Κι αυτό γιατί διαπιστώθηκε ότι το προαναφερόμενο λευκό βαν που καταγράφηκε στο σχέδιο δολοφονίας του δημοσιογράφου, ανήκει σε εταιρεία ιδιοκτησίας της συντρόφου ενός εκ των συλληφθέντων.

Σημειώνεται ότι για τις εν λόγω διαπιστώσεις από τις μυστικές έρευνες της ΕΛΑΣ υπήρχε αναλυτικό δημοσίευμα των «Νεων» από τις αρχές Απριλίου (https://www.tanea.gr/print/2023/04/07/greece/ena-van-odigei-tis-ereynes-gia-tin-eksixniasi-tis/) με τίτλο «Ενα βαν… οδηγεί τις έρευνες για την εξιχνίαση της δολοφονίας Καραϊβάζ» και το οποίο επιβεβαιώθηκε πλήρως.

Στην δικογραφία της υπόθεσης μνημονεύονται τα ονόματα δύο ακόμη ατόμων: του προαναφερόμενου ποινικού από την συμμορία εκβιαστών του 2015 που φέρεται να επέβαινε στην μοτοσικλέτα των δολοφόνων. Όπως κι ενός ακόμη ιδιώτη με μικρότερες ποινικές εμπλοκές που φαίνεται να συσχετίζεται με προμήθεια όπλου ή με άλλες προπαρασκευαστικές ενέργειες για την δολοφονία του δημοσιογράφου.

Η ίδια ομάδα ατόμων φέρεται να εμπλέκεται και στην δολοφονία στις 6 Δεκεμβρίου 2021 ενός πυγμάχου στο Γαλάτσι. Εκτιμάται πως η συγκεκριμένη εγκληματική ενέργεια ήταν πράξη αντεκδίκησης ομάδας μπράβων για την εκτέλεση του 58χρονου ποινικού με το ψευδώνυμο «Κεφάλας» στις 15 Μαΐου 2021 έξω από καντίνα στην Μεταμόρφωση. Σε μία εγκληματική επίθεση η οποία στον κόσμο της νύκτας είχε αποδοθεί στον δολοφονηθέντα πυγμάχο στο Γαλάτσι.

Πάντως σύμφωνα με σαφείς ενδείξεις των αρχών ασφαλείας πρόσωπα που έχουν ρόλο «εκτελεστή» ή καθοδηγητή στην εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου, έχουν πιθανόν εμπλακεί τα τελευταία χρόνια σε 3-4 ακόμη συμβόλαια θανάτου.

IN.GR

Ροή ειδήσεων

Advertisement