Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ενστάσεις για τα «ηλιακά παγκάκια»

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Πατρέων δεν συμπεριέλαβε στη… μαρκίζα του «Open Mall 2» τον Εμπορικό Σύλλογο ο οποίος ετοιμάζει επιστολή διαμαρτυρίας

Στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας προχθές Πέμπτη 27 Απριλίου έγινε η παραλαβή των προσφορών για ένα ακόμη υποέργο του «Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου Πάτρας» το οποίο αφορά στη δημιουργία και ανάδειξη ταυτότητας της εμπορικής περιοχής των οδών Κωνσταντινουπόλεως, από την Αγίας Σοφίας έως και την Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (Όλγας).

Το συγκεκριμένο υποέργο (το υπ. αρίθμ. 4, από 9, του «Open Mall 2 – Πάτρας») περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση επιγραφών από plexi glass, φωτεινών επιγραφών και ειδικού φωτισμού εξωτερικών όψεων στις προσόψεις όλων των επιχειρήσεων της περιοχής παρέμβασης στις οποίες περιλαμβάνονται επιχειρήσεις και των οδών Μαιζώνος και Ρήγα Φεραίου, έως την οδ. Ζαΐμη.
Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός που «τρέχει» από τον Εμπορικό Σύλλογο της Πάτρας (το έργο του Open Mall 2 έχει συνολικά συνδικαιούχο το Δήμο Πατρέων) ολοκληρώθηκε και ενδιαφέρον κατέθεσαν τρεις εταιρείες, δύο από την Πάτρα και μια από την Αθήνα ο οποίες προσφέρουν ειδική έκπτωση επί του προϋπολογισμού του υποέργου που είναι 200 χιλ. ευρώ.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αποφασίστηκε να προχωρήσει η επόμενη φάση, διαδικασία αξιολόγησης ων προσφορών προκειμένου να επιλεγεί ο ανάδοχος και να προχωρήσει η διαδικασία υπογραφής της σύμβασης υλοποίησης του έργου.
Το έργο αυτό έχει να κάνει με την προμήθεια και την εγκατάσταση 133 επιγραφών, μεταξύ άλλων, φωτεινών επιγραφών καταστημάτων και 266 αυτοποτιζόμενων ανθοστηλών.
Στη διάρκεια της συνεδρίασης αξιολογήθηκε και η εξέλιξη των λοιπών υποέργων που έχει αναλάβει ο δήμος Πατρεών μεταξύ των οποίων και η τοποθέτηση μιας σειράς έξυπνων εφαρμογών στην περιοχή παρέμβασης. Εφαρμογές οι οποίες κατατάσσουν την Πάτρα στις «έξυπνες πόλεις» και τους δήμους που προωθούν τη βιώσιμη αστική κινητικότητα, την ανακύκλωση και την ανάπτυξη δικτύου ανακύκλωσης περισσότερων υλικών («ρευμάτων»).
Το συγκεκριμένο της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας του Δήμου Πατρέων περιελάμβανε την προμήθεια και εγκατάσταση δωρεάν Wifi, ηλιακών φορτιστών, βυθιζόμενων κάδων με σύστημα έξυπνης διαχείρισης απορριμμάτων, συστημάτων έξυπνης διάβασης πεζών, καθώς και συστήματος με 62 θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης (56 συμβατικές και 6 για ΑμεΑ και θέσεις φορτοεκφόρτωσης) που θα δείχνουν σε πραγματικό χρόνο αν είναι πιασμένες.
Στη διάρκεια της συνεδρίασης εκφράστηκαν πάντως ενστάσεις σε σχέση με το υποέργο της «έξυπνης πόλης» καθώς έμποροι διαπίστωσαν ότι τα παγκάκια-ηλιακοί φορτιστές διαθέτουν μόνο το σήμα του δήμου. Αποφασίστηκε μάλιστα να γίνει και επιστολή διαμαρτυρίας προς την Αντιδημαρχία Καθαριότητας.
«Δήμος και Εμπορικός Σύλλογος είναι συνδικαιούχοι του προγράμματος που επιχειρεί να δώσει νέα ‘ταυτότητα’, αυτή της σύγχρονης πόλης στην περιοχή παρέμβασης αλλά και να αναβαθμίσει το τοπικό εμπόριο και την εικόνα της αγοράς. Δεν νοείται από τη νέα ταυτότητα να μην υπάρχει πουθενά αναφορά στον σύλλογο των εμπόρων. Το θέμα είναι σημαντικό και θα επιδιωχθεί, πέραν της έγγραφης διαμαρτυρίας και συνάντηση προκειμένου να επιβεβαιωθεί η θέληση των δυο πλευρών για αγαστή συνεργασία. Ο βηματισμός πρέπει να είναι συντονισμένος καθώς το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Πάτρας οδεύει προς την ολοκλήρωση και τα εγκαίνια και προγραμματίζεται άμεσα και η παραγωγή του ψηφιακού λογότυπου του Open Mall το οποίο θα προβάλει την πόλη παντού, με διάχυση του έργου μέσα από ηλεκτρονικά και ψηφιακά Μέσα» σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κώστα Ζαφειρόπουλο.

Ροή ειδήσεων

Advertisement