Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Υγεία

Θέλετε γερή καρδιά και μακροζωία; Η διατροφή που το διασφαλίζει

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι συνήθειες του τρόπου ζωής αναμφισβήτητα διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην υγεία του οργανισμού. Η διατροφή, το κάπνισμα, η έκθεση σε ρύπους, όλα παίζουν τον ρόλο τους. Κι ενώ είναι δύσκολο να ελέγξουμε το σύνολο των ανθυγιεινών παραγόντων, υπάρχουν ορισμένες καλές συνήθειες, που μπορούμε να υιοθετήσουμε, εξασφαλίζοντας πολύτιμα οφέλη για τον οργανισμό.

Μία από αυτές είναι φυσικά η διατροφή, η οποία μπορεί να επιδράσει σε μια σειρά από διάφορους παράγοντες υγείας, όπως έχει αναδείξει πλήθος μελετών. Νέα έρευνα, που επικεντρώνεται στην υγεία των γυναικών, υποστηρίζει ότι μία συγκεκριμένη διατροφή μπορεί να θωρακίσει την υγεία της καρδιάς, αλλά και να μειώσει τη θνησιμότητα. Ο λόγος για την διάσημη μεσογειακή διατροφήπου αναδεικνύεται σταθερά κορυφαίο διατροφικό πρότυπο παγκοσμίως. Η υψηλή περιεκτικότητά της σε τρόφιμα όπως δημητριακά ολικής άλεσης, λαχανικά, φρούτα, όσπρια, ξηροί καρποί και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και η χαμηλή κατανάλωση κόκκινου και επεξεργασμένου κρέατος, γαλακτοκομικών προϊόντων, ζωικού λίπους και επεξεργασμένων τροφίμων, οδηγούν σε μια σειρά από σημαντικά οφέλη για την ανθρώπινη υγεία.

Μεταξύ άλλων, οι επιστήμονες ανακάλυψαν τώρα ότι η μεσογειακή διατροφή μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων, αλλά και θανάτου από οποιαδήποτε αιτία στις γυναίκες. Τα αποτελέσματα δημοσιεύονται στο Heart.

Ροή ειδήσεων

Advertisement