Connect with us

Εκκλησιαστικά

Πανηγυρίζει το παρεκκλήσιο των Αγίων Μυροφόρων-Σήμερα το απόγευμα θα τιμηθεί και η γιορτή της μητέρας

Published

on

Με λαμπρότητα εορτάζει το παρεκκλήσιο των Αγίων Μυροφόρων ανδρών και γυναικών της ενορίας του Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέου Εγλυκάδος Πατρών.

Πρόκειται για αυτούς και αυτές που με τόλμη και ανδρεία μετέφεραν το χαρμόσυνο μήνυμα της Αναστάσεως του Χριστού σε όλο τον κόσμο.
Χθες τελέστηκε πανηγυρικός αναστάσιμος εσπερινός και σήμερα θα τελεστεί όρθρος και Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία 7-10 π.μ.
Η Απόλυση θα γίνει στο παρεκκλήσι στο προαύλιο του Ιερού Ναού ψέλνοντας οι φιλέορτοι πιστοί το Χριστός Ανέστη και τσουγκρίζοντας τα κόκκινα αυγά με τους ιερείς. Θα προστεί ο πρωτοπρεσβύτερος Χρυσόστομος Αθανασόπουλος, προϊστάμενος του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Παραλίας Πατρών ο οποίος θα ομιλήσει επικαίρως.

Τα 3.500 αυγά βάφονται με τον παραδοσιακό τρόπο την Πέμπτη το απόγευμα προπαραμονή της Εορτής. Το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η γιορτή της μητέρας με ποιήματα, επίκαιρα τραγούδια, σκετς από τα ευλογημένα παιδιά των κατηχητικών σχολείων μας όλων των βαθμίδων και ομιλία από την φιλόλογο κ. Δαλδάκη. Θα επακολουθήσει η ακολουθία του Ιερού Ευχελαίου.

Η εκδήλωση θα γίνει στο ωραίο φυσικό τοπίο και συγχρόνως οι πιστοί θα λάβουν τις ευλογίες και τα μύρα των Μυροφόρων.

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ναού ευχαριστεί όσες και όσους συμβάλλουν στη πραγματοποίηση και συνεργάζονται στη διακονία, καθαριότητα, βάψιμο αυγών, τον κ. Παναγιώτη Μιχαλακόπουλο για την προσφορά μέρους των αυγών, την εταιρεία ΚΑΓΙΑΣ για τις δωρεάν βαφές, τον κ. Γεώργιο Διαμαντόπουλο για τον στολισμό της Ιεράς Εικόνος και την οικογένειά του ως και τον Πρόεδρο του ανατολικού διαμερίσματος κ. Δημήτριο Αναγνωστόπουλο, επίσης τους επώνυμους και ανώνυμους για τις προσφορές τους.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement