Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Προθεσμία για απολογία την Τετάρτη έλαβαν οι συλληφθέντες για την δολοφονία Καραϊβάζ

Δημοσιεύθηκε

στις

Την πόρτα της Ευελπίδων πέρασαν οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Γιώργου Καραΐβάζ, που θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις εισαγγελικές αρχές. Οι δύο συλληφθέντες έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την Τετάρτη, ενώ αποχώρησαν από τα δικαστήρια λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι.

Σε βάρος των κατηγορουμένων για την δολοφονία, έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Τι δήλωσαν οι συνήγοροι της μητέρας και της αδερφής του Γιώργου Καραϊβάζ

Η Ρόη Παυλέα μίλησε στους δημοσιογράφους και είπε: «Είναι μία εξέλιξη που περιμέναμε εδώ και δύο χρόνια έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελληνική δικαιοσύνη και στην Ελληνική αστυνομία. Ευελπιστούμε ότι σύντομα θα έχουμε και άλλες εξελίξεις και θα φτάσουμε στον ηθικό αυτουργό».

Ο Σπύρος Χαριτάτος σημείωσε: «Για εμάς είναι η αρχή και η αρχή είναι το ήμισυ του παντός όμως γιατί πρόκειται για μία δαιδαλώδη υπόθεση κατά την ταπεινή μας κρίση δεν μπορεί να περιοριστεί σε δύο άτομα ούτε σε τρία. Ευελπιστούμε ότι πολύ σύντομα θα έρχονται πλέον στοιχεία στη διάθεσή της ελληνικής αστυνομίας και κυρίως στην κρίση και την εμπειρία των κυρίων εισαγγελέα και ανακριτή για να φτάσουμε στον κύκλο των προσώπων, που εμπλέκονται στη δολοφονία του αείμνηστου Γιώργου Καραϊβάζ.

Εμείς προσπαθούμε να προστατεύσουμε τη μνήμη του αείμνηστου Γιώργου Καραϊβάζ. Αλλά κυρίως και τα στοιχεία που έχει η δικαιοσύνη στη διάθεσή της και η αστυνομική έρευνα. Θέλω μέσα από την καρδιά μας να σας πούμε εκπροσωπώντας τη μητέρα και την αδερφή του Γιώργου μας ότι ότι δεν είναι μία εύκολη στιγμή για κανέναν και σίγουρα για την Στάθα τη χήρα του Γιώργου Καραϊβάζ. Στο αγαπημένο μας Δημήτρη στη μητέρα και την αδερφή του Γιώργου και φυσικά σε όλη την οικογένειά του στην Αθήνα και στη Δράμα. Έχουμε υπομονή αλλά θέλουμε πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, όπου μπορούν να φτάσουν οι πραγματικές ευθύνες. Θέλουμε να φτάσουμε σε οποιοδήποτε πρόσωπο μπορεί να αγγίξει αυτή η υπόθεση όποια δύναμη μπορεί να έχει».

Όπως προέκυψε μετά τη σύλληψη των δύο δραστών ο 40χρονος εμπλέκεται και στην υπόθεση της έτερης ανθρωποκτονίας που διαπράχθηκε στο Γαλάτσι την 6η Δεκεμβρίου 2021 ενώ στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας, απλή σωματική βλάβη, απειλή, εξύβριση, ψευδή καταμήνυση καθώς και παράβαση της νομοθεσίας για την ενδοοικογενειακή βία.

Επίσης οι δύο δράστες είχαν συλληφθεί κατόπιν σχετικών ενταλμάτων σύλληψης κατηγορούμενοι για ληστεία κατά συναυτουργία και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, σχετικά με υπόθεση ληστείας, την οποία είχαν διαπράξει το 2012 σε περιοχή της Αττικής.

IN.GR

Ροή ειδήσεων

Advertisement