Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

O Θεμιστοκλής-Ανδρέας Μπάκας στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας

Δημοσιεύθηκε

στις

Για τα προβλήματα και τις ελλείψεις της Ελληνικής Αστυνομίας ενημερώθηκε ο υποψήφιος βουλευτής Αχαϊας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Θεμιστοκλής-Ανδρέας Μπάκας, ο οποίος επισκέφθηκε το Αστυνομικό Μέγαρο στην Πάτρα.

Κατά την επίσκεψη του, ο Θεμιστοκλής-Ανδρέας Μπάκας συναντήθηκε με τον γενικό περιφερειακό διευθυντή Δυτικής Ελλάδος, στρατηγό, Απόστολο Μαρτζάκλη, και με τον αστυνομικό διευθυντή Αχαΐας Θεόδωρο Τσάτσαρη.

Ο υποψήφιος βουλευτής Αχαϊας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ενημερώθηκε εκτενώς για τα προβλήματα της Ελληνικής Αστυνομίας, σε επίπεδο νομού.

Τα σημαντικότερα είναι η υποστελέχωση των Αστυνομικών Τμημάτων, ιδίως σε Αιγιάλεια, Καλάβρυτα και Δυτική Αχαΐα, καθώς η κάλυψη των οργανικών θέσεων βασίζεται στο οργανόγραμμα του… 1980 (!), ενώ σήμερα οι ανάγκες αστυνόμευσης έχουν πολλαπλασιαστεί και έχουν διαφοροποιηθεί στο πέρασμα των χρόνων.

Προβλήματα εντοπίζονται επίσης και σε οχήματα, εν προκειμένω σε περιπολικά, αλλά κυρίως σε συμβατικά αυτοκίνητα και λεωφορεία, η κατάσταση αρκετών εκ των οποίων δεν κρίνεται καθόλου ικανοποιητική.

Κι όλα αυτά, ενώ η Ελληνική Αστυνομία έχει επιφορτιστεί με πρόσθετες αρμοδιότητες, όπως την ταυτοποίηση των αλλοδαπών στο αεροδρόμιο του Αράξου και τη φύλαξη του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Ολυμπίας, κατά την τουριστική περίοδο.

Τον κ. Μπάκα, υποδέχθηκε ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας Χάρης Τσίτσικας, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις χαμηλές αποδοχές των υπηρετούντων την Ελληνική Αστυνομία, που δεν λαμβάνουν ούτε επίδομα επικινδυνότητας.

Από την πλευρά του ο Θεμιστοκλής-Ανδρέας Μπάκας επεσήμανε πως αναγνωρίζει το σημαντικό έργο της αστυνομίας στην αντιμετώπιση της παραβατικότητας και πως θα πρέπει να   δικαιωθούν τα χρόνια αιτήματά τους.

Ροή ειδήσεων

Advertisement