Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Auto

Ήρθε στην Ελλάδα η νέα Maserati GranTurismo

Δημοσιεύθηκε

στις

Το επιβλητικό coupe μοντέλο είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά με κινητήρα 3.0 λίτρων οποίος αποδίδει 490 ίππους. Σύντομα θα έρθει και η έκδοση με τους 550 ίππους.

Η νέα γενιά της επιβλητικής Maserati GranTurismo βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην αντιπροσωπεία της ιταλικής φίρμας που έχει έδρα στην Αθήνα. Το ιταλικό μοντέλο είναι το πρώτο που ήρθε στη χώρα μας και όπως θα δείτε από τις αποκλειστικές εικόνες του Newsauto ήρθε σε χρώμα μπλε.

Πρόκειται για ένα μοντέλο με ιστορία του οποίου οι βασικές σχεδιαστικές γραμμές έχουν διατηρηθεί συγκριτικά με την προηγούμενη γενιά. Αν και δεν φαίνεται πολύ μεγάλο στις… φωτογραφίες, από κοντά ισχύει το αντίθετο γεγονός που μαρτυρά τόσο το μήκος όσο και το πλάτος του.

Συγκεκριμένα το μήκος φτάνει τα 4,96 μέτρα ενώ το πλάτος τα 2,21 μέτρα (με τους καθρέφτες).

Η αρχική έκδοση

Από εκεί και πέρα, οι αλλαγές επικεντρώνεται στα εμπρός αλλά και πίσω φωτιστικά σώματα, στο νέο μεγάλο λογότυπο που βρίσκεται στο εμπρός τμήμα της μάσκας, στην καμπίνα, στον εξοπλισμό και στους κινητήρες. Επίσης ένα στοιχείο που δεν φαίνεται με την πρώτη ματιά αλλά είναι εντυπωσιακό και διαφέρει από την προηγούμενη γενιά είναι το εμπρός τεράστιο καπό.

Η συγκεκριμένη GranTurismo που ήρθε στην Ελλάδα είναι στην έκδοση Modena, που είναι και η αρχική του μοντέλου. Η εν λόγω εφοδιάζεται με ένα μηχανικό σύνολο V6 χωρητικότητας 3.0 λίτρων το οποίο αποδίδει 490 ίππους και 600Nm. Σε θέματα επιδόσεων το 0-100 χλμ./ ώρα επιτυγχάνεται σε 3,9 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 302 χλμ./ώρα.

Πόσο κοστίζει;

Να σημειώσουμε πως η GranTurismo είναι διαθέσιμη και στην έκδοση Trofeo που αποδίδει 550 ίππους και 660 Nm . Σε αυτή την περίπτωση, το 0-100 επιτυγχάνεται σε 3.5 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 320 χλμ./ώρα. Σε κάθε περίπτωση το ιταλικό coupe μοντέλο παίρνει κίνηση και από τους τέσσερις τροχούς.

Η τιμή του μοντέλου ξεκινά από τις 240.000 ευρώ.

 

Περισσότερα


Ροή ειδήσεων

Advertisement