Τρίτη 16 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Γιώργος Καραϊβάζ: Ένα πρόσωπο από τις φυλακές «ξεσκονίζει» η ΕΛ.ΑΣ.

Δημοσιεύθηκε

στις

Ενα πρόσωπο, που από το 2021 εκτίει πολυετή ποινή κάθειρξης για υποθέσεις της επονομαζόμενης Greek Mafia, βρίσκεται στο μικροσκόπιο των ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Το όνομα του υπάρχει στη δικογραφία που σχηματίστηκε από το Τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών, ωστόσο, δεν του έχει αποδοθεί –μέχρι στιγμής- κάποιος ρόλος στην υπόθεση.

Το πρόσωπο αυτό απασχολεί τις Αρχές εδώ και τουλάχιστον δύο δεκαετίες για διάφορες ποινικές υποθέσεις, έχει πολύ χαρακτηριστικό προσωνύμιο και μετά τις τελευταίες… εκκαθαρίσεις στην αθηναϊκή νύχτα, φαίνεται να είχε ανέβει κι άλλο στην ιεραρχία. Προηγουμένως, βέβαια, χρειάστηκε τη βοήθεια της τύχης και του θωρακισμένου τζιπ του για να γλιτώσει από απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του –στα νότια προάστια της Αττικής-, παρά το γεγονός ότι δύο από τουλάχιστον 13 σφαίρες που έπεσαν τον πέτυχαν στην κοιλιακή χώρα. Για την ώρα, πάντως, δεν έχει προκύψει κάποιο στοιχείο που θα μπορούσε να οδηγήσει έστω και σε κλήση για ανωμοτί κατάθεση.

Προς τι λοιπόν το ενδιαφέρον της ΕΛ.ΑΣ. για το συγκεκριμένο πρόσωπο; Σε δικογραφία που σχηματίστηκε το 2015, ο έγκλειστος σήμερα των φυλακών φαίνεται να ενημερώνεται από έτερο πρόσωπο της αθηναϊκής νύχτας ότι ο Γιώργος Καραϊβαζ είχε παράσχει σε κεντρική υπηρεσία της Ασφάλειας Αττικής πληροφορίες για την έκνομη δράση του προσώπου αυτού, αλλά κι έναν άγνωστο στις Αρχές τηλεφωνικό αριθμό του που τέθηκε υπό παρακολούθηση.

Ροή ειδήσεων

Advertisement