Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Η μαρτυρία που ξεκλείδωσε στοιχεία για τους δολοφόνους του Καραϊβάζ και άλλες τρεις εκτελέσεις

Δημοσιεύθηκε

στις

Όλο και περισσότερες πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, με τις έρευνες των Αρχών να επικεντρώνονται στα πρόσωπα που υπέγραψαν το συμβόλαιο θανάτου του δημοσιογράφου και τους φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας και πώς αυτοί εμπλέκονται και με άλλες δολοφονίες και συμβόλαια θανάτου.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στο MEGA και στο Live News, τον Αύγουστο του 2021, λίγους μήνες μετά τη δολοφονία Καραϊβαζ, ένας άγνωστος είχε επικοινωνήσει με τις Αρχές και είχε κατονομάσει τέσσερα άτομα, λέγοντας ότι σχεδιάζουν τη δολοφονία του πυγμάχου Κοντογιώργη.

Ερχονται νέες συλλήψεις για τη δολοφονία Καραϊβάζ – «Είμαστε κοντά στον ηθικό αυτουργό»
Αυτά τα τέσσερα ονόματα είναι τα ίδια με τους 4 από τους 5 εμπλεκόμενους που αναφέρονται στην πρόσφατη δικογραφία για τη δολοφονία Καραϊβάζ, που οδήγησε στις συλλήψεις των δύο αδερφών 40 και 48 ετών.

Η πρώτη καταγγελία
Η ανώνυμη καταγγελία την 1η Αυγούστου του 2021 ανέφερε τα εξής: «Ο Λ. είναι μαζί με τον αδερφό του τον Σ, τον Β. και τον Γ. Να ξέρετε έχουν κάνει χοντρές ζημιές. Τώρα είναι έτοιμοι να κάνουν το επόμενο χτύπημα. Έχουν πάρει ήδη καθαρά Kalashnikov. Θα τελειώσουν τον Κοντογιώργη είναι θέμα χρόνου.»

Η καταγγελία δεν ανέφερε κάτι που να συνδέει τα συγκεκριμένα ονόματα με τη δολοφονία Καραϊβάζ, εκτός από τη φράση ότι «έχουν κάνει χοντρές ζημιές» εννοώντας ότι έχουν δολοφονήσει και στο πατρελθόν.

Ανάμεσα στα 4 ονόματα που αναφέρει είναι αυτά των δύο αδερφών που συνελήφθησαν την Παρασκευή για τη δολοφονία Καραϊβάζ,

«Θα ξαναρχίσει το ”μπάπα- μπούπα”»
Ο ίδιος επικοινώνησε και πάλι στις 3 Νοεμβρίου του 2021: «Έχω ξαναπάρει τηλέφωνο. Σας έχω δώσει πληροφορίες για αυτούς που κάνουν τις μπραβοδολοφονίες και σας έχω πει ότι τον Κοντογιώργη τον έχουν έτοιμο. Δεν ξέρω αν μιλήσαμε μαζί… Σας έχω δώσει ότι τηλέφωνα ήξερα, αλλά δεν ξέρω αν μπορούν να βοηθήσουν. Θα ξαναρχίσει το ”μπάπα- μπούπα”. Έχει πολύ δρόμο ακόμη το ξεσκαρτάρισμα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα στοιχεία αυτά με τις παραπάνω καταγγελίες περιλαμβάνονται και στην πρόσφατη δικογραφία, γεγονός που οδήγησε τις εισαγγελικές αρχές να προχωρήσουν στην έκδοση και δεύτερου εντάλματος σύλληψης για τον 40χρονο που συνελήφθη για τη δολοφονία Καραϊβάζ.

Τα δύο εντάλματα σύλληψης
Συγκεκριμένα ο 40χρονος συνελήφθη κατηγορούμενος για εμπλοκή σε δύο δολοφονίες, του Καραϊβάζ τον Απρίλιο του 2021 και του Κοντογιώργη τον Δεκέμβριο του 2021.

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος αποκάλυψε παράλληλα ότι η αστυνομία εξετάζει κάποιοι από τους εμπλεκόμενους στη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ και στην δολοφονία Κοντογιώργη να συμμετέχουν και σε δύο ακόμη ανθρωποκτονίες.

Πρόκειται για δύο μαφιόζικες εκτελέσεις, η μία έγινε στα τέλη του 2020 στα Βριλήσσια και η άλλη το καλοκαίρι του 2021 στον Γέρακα σε ένα πρατήριο καυσίμων.

Η αστυνομία θεωρεί έχοντας σημαντικές ενδείξεις ότι 4 δολοφονίες Καραϊβάζ, Κοντογιώργη, στα Βριλήσσια και στον Γέρακα έχουν γίνει από την ίδια ομάδα αλλά για διαφορετικούς λόγους.,

in.gr

Ροή ειδήσεων

Advertisement