Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Διεθνή

Ο άντρας που έμεινε κλινικά νεκρός για 28 λεπτά περιγράφει τι είδε στην «άλλη πλευρά»

Δημοσιεύθηκε

στις

Τι γίνεται όταν πεθαίνεις; Είναι το αιώνιο ερώτημα που βασανίζει τους ανθρώπους. Ένας 57χρονος στην Αυστραλία που η καρδιά του σταμάτησε για περίπου μισή ώρα, κλήθηκε να απαντήσει στο παραπάνω ερώτημα.

Ο εκπαιδευτής ταεκβοντό Phill Zdybel υπέστη ανακοπή τον περασμένο Νοέμβριο κατά την διάρκεια ενός αγώνα μπάσκετ. Δεν είχε κάποια σημάδια προειδοποίησης πριν από την ανακοπή, η οποία προκλήθηκε από ανεύρυσμα στεφανιαίας αρτηρίας και τον άφησε κλινικά νεκρό για 28 λεπτά.

Αφού είδε τον Zdybel να σωριάζεται στο έδαφος, ο γιος του κάλεσε γιατρούς, ενώ μια νοσοκόμα εκτός υπηρεσίας, που έτυχε να ήταν στον αγώνα έσπευσε να κάνει ΚΑΡΠΑ.

Στο μεταξύ όσοι βρίσκονταν στο γήπεδο κατάφεραν να βρουν έναν απινιδωτή, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε στον Zdybel σε μια απέλπιδα προσπάθεια να τον επαναφέρουν. Ο 57χρονος είπε ότι ενώ ήταν ξαπλωμένος στο έδαφος ένιωθε σαν να παρατηρούσε τι συνέβαινε έξω από το σώμα του.

«Θα έλεγα ότι ήμουν λίγο έξω από το σώμα μου», ανέφερε και συνέχισε, λέγοντας ότι η ισχυρή του θέληση να ζήσει ενισχύθηκε και ήταν σίγουρος ότι θα τα κατάφερνε. «Δεν πήγαινα πουθενά», πρόσθεσε.

Μετά την κατάρρευση, ο Zdybel μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο όπου ξύπνησε αρκετές ημέρες αργότερα, σε μηχάνημα υποστήριξης. Του είπαν ότι είχε πεθάνει για 28 λεπτά. Του τοποθετήθηκε στεντ στην καρδιά και πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο μια εβδομάδα αργότερα.

Ο Zdybel είπε ότι αρχικά σκέφτηκε να εγκαταλείψει τις πολεμικές τέχνες μετά την περιπέτεια της υγείας του, αλλά έξι μήνες αργότερα επέστρεψε και μάλιστα συμμετείχε σε έναν διαγωνισμό. Πλέον έχει αναρρώσει πλήρως, αλλά παραδέχεται ότι κουράζεται πιο εύκολα.

ΠΗΓΗ: GAZZETTA


Ροή ειδήσεων

Advertisement