Connect with us

Ελλάδα

Πρωτομαγιά 2023: Ανδρουλάκης, Παπανδρέου, Τσακαλώτος, Ηλιόπουλος στις συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας

Published

on

Μεγάλες σε συμμετοχή και δυναμικές σε παλμό και ένταση είναι οι απεργιακές συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται στην Αθήνα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Από το πρωί στις προσυγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στην πλατεία Κάνιγγος, την Ομόνοια, τα Προπύλαια Πανεπιστημίου, τους Στύλους του Ολυμπίου Διός και την Λεωφόρο Αλεξάνδρας, έδωσαν το «παρών» Ομοσπονδίες, Σωματεία και Επιτροπές Αγώνα εργαζομένων στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα.

Παράλληλα, στην πλατεία Κλαυθμώνος συγκεντρώθηκε πλήθος διαδηλωτών που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της ΓΣΣΕΕ της ΑΣΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας (ΕΚΑ).

Το παρών στο μπλοκ των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ δίνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

«Σήμερα, εργατική Πρωτομαγιά, ημέρα μνήμης των αγώνων και των θυσιών των εργαζομένων για τα δικαιώματά τους, αλλά και λίγο πριν τις εθνικές εκλογές έχουμε χρέος να αποτιμήσουμε την πραγματική θέση των εργαζομένων και της ελληνικής οικονομίας.

Οι πραγματικοί μισθοί, μόνο το 2022, μειώθηκαν 7.4% και η αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών είναι η τρίτη χειρότερη ανάμεσα στα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι συλλογικές συμβάσεις υπονομεύτηκαν. Η ανάπτυξη του κ. Μητσοτάκη είναι η ανάπτυξη για θέσεις εργασίας των 400 και 500 ευρώ, που συνεχίζουν να κάνουν τους νέους μας να έχουν προτεραιότητα τη φυγή στο εξωτερικό.

Γι’ αυτό λοιπόν στις 21 Μαΐου καλώ όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες να ενώσουμε τις αγωνίες μας και να πάρουμε μαζί απόφαση Αλλαγής για να οικοδομήσουμε μια νέα ελπίδα κοινωνικής δικαιοσύνης, προοπτικής για όλους τους Έλληνες, για όλες τις Ελληνίδες και κυρίως για τις νεότερες γενιές» τόνισε σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

Την ίδια ώρα,   μεταξύ άλλων, στις απεργιακές συγκεντρώσεις βρίσκονται ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο Νίκος Φίλης,  ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο Νίκος Παππάς και η Τόνια Αντωνίου. Στο Σύνταγμα και ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Δείτε φωτογραφίες από το κέντρο της Αθήνας

protomagia-iliopoulos
Ο Νάσος Ηλιόπουλος
pappas-tzanakopoulos
Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο Νίκος Παππάς
protomagia-tsakalotos
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος
protomagia-papandreou
Ο Γιώργος Παπανδρέου
protomagia-koutsoubas
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας
protomagia-antoniou
Ο Γιώργος Παπανδρέου και η Τόνια Αντωνίου

 

nikos-filis
Ο Νίκος Φίλης

«Στις εκλογές της 21ης Μαΐου δυναμώνουμε το ΚΚΕ για να είναι δυνατός ο λαός μας, δυνατό το εργατικό λαϊκό κίνημα, να δυναμώσει η κοινωνική συμμαχία της εργατικής τάξης με τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης και του χωριού, για να αποτρέψουμε αντιλαϊκά μέτρα, για να πάρουμε ανάσες ανακούφισης, κυρίως όμως να ανοίξουμε το δρόμο για ριζικές αλλαγές στην οικονομία και την κοινωνία, ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων του κεφαλαίου, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, των εκμεταλλευτών του λαού μας. Συνεχίζουμε δυνατά!» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στη συγκέντρωση για την Εργατική Πρωτομαγιά στο Σύνταγμα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement